Manşetler

Instagram’ın ana sayfası yakında TikTok’a benzeyebilir

instagram tiktok

Instagram, görsel açıdan kendisini TikTok ile daha yakın hâle getirecek bir ana sayfa tasarımını test ediyor. TechCrunch sitesinin haberine göre, bu test ile Instagram’ın ana sayfasında ekranı tamamen kaplayan dikey içerikler görmek mümkün hâle geliyor.

Bu teste şimdilik sadece Reels videoları dahil edilmişe benziyor. Ancak Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri’nin verdiği bilgiye göre, yakında fotoğraflar ve diğer videolar da test kapsamında tam ekranda gösterilecek.

Instagram tarafından paylaşılan bir görsel, Reels videosunun ekranı kaplayacak şekilde gösterildiğini; beğeni, yorum ve paylaşım ikonları ile diğer bilgilerin de doğrudan paylaşımın üstüne yerleştirildiğini gözler önüne seriyor. Söz konusu görselde Hikayeler’in ana ekranın üst kısmında görülmemesi dikkat çekiyor. Ancak Meta’dan verilen bilgiye göre, kullanıcılar akışta aşağıya doğru inmeye başladığında Hikayeler yeniden olağan yerinde görünür hâle gelecek. Bildirim, mesaj ve yeni paylaşım ikonlarının da mevcut yerlerini koruduğu görülüyor. Aynı açıklamada tam ekran testine fotoğrafların ve diğer video paylaşımlarının da dahil edileceği belirtildi.

Instagram’ın video içeriklerini ön plana çıkarmak adına böyle bir tasarım değişikliğini test etmesine şaşırmamak gerekiyor. Hem kullanıcılarının hem de profesyonel içeirk yapımcılarının kısa video paylaşımını teşvik eden Instagram, TikTok içeriklerinin platformunda tekrar paylaşımını azaltmaya yönelik değişiklikler de yapmıştı. Şirket kısa süre önce Reels videoları için şablonların testine de başlamıştı. Dolayısıyla bu yeni ana sayfa tasarımının test edilmesi de doğal görünüyor.

İLGİLİ HABERLER