Teknoloji

TikTok hikaye özelliğini daha fazla kullanıcıya açıyor

tiktok hikaye

TikTok hikaye özelliğini test etmeyi sürdürüyor. Şirketten yapılan açıklamada, özelliğin daha fazla kullanıcıya açılacağı belirtildi. Test kapsamına dahil edilen kullanıcılar, TikTok’u açtıklarında hikayeleri denemelerini öneren bir mesajla karşılaşıyor.

Şirket tarafından konuyla ilgili olarak TechCrunch’a gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Hâlihazırda pilot testimizin kapsamını genişletiyoruz. İçerik oluşturucularına fikirlerini uygulamaya koymaları için yeni format seçenekleri sunuyoruz.”

Hikaye özelliğinin kaç kullanıcıyla test edildiği konusunda bilgi verilmedi. Buna ek olarak, özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman ve nasıl açılacağı konusunda da TikTok’tan henüz bir paylaşım gelmiş değil.

Bir fotoğraf veya videoyu hikaye formatında paylaşmak, TikTok’ta standart bir paylaşım yapmaya oldukça benziyor. Kullanıcılara yine aynı düzenleme araçları, efektler, filtreler ve sesler sunuluyor. Standart bir TikTok videosundan farklı olarak hikayeler doğrudan profil veya akış üstünde gösterilmiyor ve 24 saatin ardından otomatik olarak siliniyor.

TikTok hikaye özelliğiyle Instagram ve Snapchat gibi rakipleriyle arasındaki önemli bir farkı kapatmış olacak. Ancak TikTok’ta hikayelere hızlı erişim sağlayan ve Instagram’daki gibi ana akışın üstüne yerleştirilmiş bir bandın bulunmadığını belirtmek gerekiyor. Bunun deneyimi nasıl etkileyeceği merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER