Manşetler

Instagram Threads ile farklı bir mesajlaşma deneyimi peşinde

facebook threads

Facebook, Threads adını taşıyan yeni bir mesajlaşma uygulaması üzerinden çalışıyor. Bu uygulama kullanıcılar ve yakın arkadaşları arasında sürekli ve samimi paylaşım imkanı sunacak.

Threads, Instagram’a yardımcı bir uygulama olarak tasarlanıyor. Uygulama, kullanıcıları konum, hız veya pil ömrü gibi bilgileri kullanıcılarla otomatik olarak paylaşmaya devam ediyor. Ayrıca Instagram’ın yaratıcı araçlarını kullanarak daha fazla metin, fotoğraf veya video mesaj paylaşımına teşvik edecek.

Uygulama, Instagram’daki Yakın Arkadaşlar listesi ile daha fazla paylaşım yapmak için tasarlanıyor. Ve şu anda da Facebook içinde test ediliyor. Instagram ise bu konuyla ilgili henüz bir yorum yapmaktan kaçınıyor.

Instagram geçtiğimiz mayıs ayında 2017 sonlarından beri geliştirdiği bağımsız mesajlaşma uygulaması Direct üzerindeki çalışmalarını sonlandırmıştı. O zamanlar konuşan yöneticiler, beta test kullanıcılarının mesaj göndermek istediklerinde Instagram ile ikinci bir uygulama arasında geçiş yapmaktan hoşlanmadıklarını söylemişti. Ne var ki, yöneticiler şirketin yeni mesajlaşma deneyimleri geliştirmeye hevesli olduklarını kaydetmişti.

Mesajlaşma uygulaması üzerinde çalışan Instagram çalışanları bu yılın başlarında, ana şirket ile onun satın aldığı şirketler arasında daha geniş çaptaki konsolidasyonun bir parçası olarak Facebook Messenger ekibine kaydırılmıştı.

Yakın arkadaşlar etrafında çalışacak bir mesajlaşma uygulaması daha popüler olabilir. Snapchat, bunu hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesiyle gösteriyor. Araştırmalar ortalama bir Snapchat kullanıcısının, ortalama bir Instagram kullanıcısına göre uygulama içinde daha fazla zaman geçirdiğini ortaya koymuştu. Snapchat’in genç kullanıcılar içindeki popülaritesine göz diken Facebook ve Instagram için, Threads uygulaması rakibin bir başka çekici özelliğinin alınması girişimi olarak nitelendirilebilir.

facebook threads
Görsel: The Verge

The Verge sitesinin elde ettiği ekran görüntülerine göre, uygulama kullanıcılar ve Instagram’daki yakın arkadaşlar listesindeki kişiler arasında sürekli ve otomatik paylaşım imkanı sunacak. Gönüllü otomatik paylaşım sonrasında Threads, konumunuz, hızınız ve bunun gibi, akıllı telefonunuzdan elde edilen verileri yakın arkadaşlarınızla paylaşacak. Şu an için Threads, gerçek konumu göstermek yerine “hareket hâlinde” gibi, biraz daha muğlak ifadeler kullanıyor. Ayrıca durumunuzu elle de güncelleyebilirsiniz. Durum bilgisi de akış içinde, mesajlarla birlikte gösteriliyor.

Instagram Threads uygulamasının temelinde mesajlaşma var

Threads uygulamasının temelinde mesajlaşma var gibi görünüyor. Instagram’ın içinde yer alan mesajlaşma bölümüne de oldukça benziyor. Arkadaşlarınızdan gelen mesajlar ana akışta gösteriliyor. Yeşil renkli nokta, hangi arkadaşlarınızın o anda aktif olduğunu gösteriyor.

Eğer bir arkadaşınız yakın zamanda bir hikâye paylaştıysa, onu da Threads içinde görüyorsunuz. Threads içinde kamera bölümü de var. Buradan fotoğraflar ve videolar çekip yakın arkadaşlarınıza hemen iletebilirsiniz.

Threads uygulaması ne zaman çıkacak, şu an için belli değil. Belki Facebook, Direct uygulamasında yaptığı gibi bu uygulamayı herkese açık hâle getirmeden önce sonlandırabilir. Ancak Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz mart ayında yaptığı açıklamada özel mesajlaşmayı şirketin geleceği olarak gördüğünü dile getirmişti. Threads de şirketin bu vizyonu gerçeğe dönüştürmesine yönelik bir çalışma olarak nitelendirilebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER