Teknoloji

Instagram’ın TikTok’u yakalama çabasındaki son adım tam ekranda akış videoları

instagram tam ekran

Instagram, platformda üzerinde paylaşılan içeriği daha keşfedilebilir ve sürükleyici hâle getirmek amacıyla yeni bir tam ekran modunu ve güncellenmiş bir gezinti çubuğunu test ediyor. Meta temsilcisi Seine Kim’in The Verge sitesine verdiği bilgiye göre sınırlı sayıda kişiye sunulan test, şirketin sosyal video içerik tarafında TikTok ile rekabetindeki son adımı temsil ediyor.

Test grubunun parçası olanlar, akışta gezinirken videoları tam ekrana yayılmış olarak görebiliyor. Gezinti çubuğu altta görünmeye devam edecektir. Açıklamanın yanı sıra videoyu beğenmenize veya yorum yapmanıza izin veren düğmeler de alt kısımda görünecek. Instagram logosu ve diğer üst düğmeler üst kısımda görünecektir.

instagram tam ekran

Şirket, daha önce de akışta tam ekran denemesi yapmıştı. Geçen ay, ekranın üstünde ve altında beyaz çubuklar olmasına rağmen videoları öne çıkarma amaçlı bir tasarımı test etti. Ayrıca ana gezinti çubuğunu neredeyse hiç değiştirmeden bıraktı. Bu arada şirket, o alanda bir gönderi veya mesaj oluşturmak için kısayolları test etmeyi planladığını da söylüyor.

instagram tam ekran

Deneysel kullanıcı arayüzü, Instagram’ın TikTok ile rekabet etmeye yönelik başka bir hareketi gibi görünüyor. Meta CEO’su Mark Zuckerberg testle ilgili bir hikâyesinde, fotoğrafların hâlâ Instagram’ın önemli bir parçası olduğunu ve şirketin onları tam ekranda bir akışla daha uyumlu hâle getirmek için çalıştığını söyledi. Bununla birlikte Instagram’ın tepesi, fotoğrafların artık uygulamanın odak noktası olmadığını kabul etmişe benziyor.

İLGİLİ HABERLER