Teknoloji

Instagram istenmeyen içerik paylaşan bot takipçilerin tespitini kolaylaştırıyor

instagram dm düzenleme

Meta, Instagram’da kullanıcılara akışlarında ne kadar spam içerik ve bot görecekleri konusunda daha fazla kontrol sağlayan bir dizi yeni araç sunuyor. Buna ek olarak, kullanıcılara paylaştıklarının topluluk kurallarına uygun olup olmadığı da söylenecek. Yeni araçlar önümüzdeki haftalarda kademeli olarak kullanıcılara dağıtılacak.

Instagram; yorumlarda, etiketlerde, hikaye görüntülemelerinde ve takipçilerde spam olup olmadığını kontrol eden otomatik algılama sistemini geliştirdi ve iyileştirdi. Denetim sistemleri, sahte takipçileri ve spam dolu içerikleri işaretleyecek ve kullanıcılara zaman kazandırmak için bu öğeleri toplu olarak silme seçeneği sunacak.

Şüphelenilen herhangi bir spam veya bot hesabı, inceleme için ayrı bir gelen kutusuna yönlendiriliyor ve bir spam hesap değilse, kullanıcılar bu isteği onaylayabiliyor ve bu hesaplar aşağıdaki listeye ekleniniyor. Bir aksiyon alınmadığı takdirde tüm hesaplar 30 gün sonra otomatik olarak kaldırılacak. Spam olarak etiketlenen profillerin gönderileri, onaylanmadıkça içerik oluşturucuların hesaplarında görünmez. Hesap sahibi, sistem tarafından işaretlenen etiket isteklerini görüntüleyebilir, toplu olarak silebilir veya onaylayabilir.

instagram

Instagram spam hesaplardan gelen hikaye görüntülemelerini gizlemek için çalışıyor

Instagram ayrıca içerik politikalarını ihlal eden gönderiler tespit ederse uygulama içi bildirimler gönderecek. Bu, Instagram’ın, gönderilerin Keşfet sayfasında görünmesinin ne zaman engellendiğini gösteren ve hesap sahiplerinin bu hataları tekrarlamasını engellemesi gereken en son güncellemesini takip ediyor. Şirket, spam hesaplardan gelen görüntülemeleri gizleme konusunda çalışmaların sürdüğünü de açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER