Teknoloji

Instagram yeni yaşında siber zorbalıkla mücadelede sertleşiyor

instagram siber zorbalık

Bugün itibarıyla onuncu yaşını kutlayan Instagram, yeni yaşında kullanıcılarına siber zorbalık ile mücadeleye yardımcı olacak araçlar sunuyor. Sosyal ağ bu yeni özelliklerle kullanıcılarını birbirlerine karşı daha kibar davranmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

Instagram’dan yapılan açıklamada, kullanıcıları “kötü yorum” yazacakları zaman uyaran sistemlerin kapsama alanının genişletildiği belirtildi. Şimdiye kadar kullanıcılara kötü yorumlarını yeniden değerlendirme önerisinde bulunan sosyal ağ, artık kuralların tekrar tekrar çiğnenmesi durumunda hesap kapatmaya varan uygulamalara gideceğini belirtiyor. Bu uyarılar kullanıcıları kötü yorum yazmalarını doğrudan engellemeyecek. Ancak en azından caydırıcı bir etki yapacak.

Instagram, saldırgan yorumlara maruz kalanların faydalanabileceği yeni bir özelliği de test ediyor. Sosyal ağ, kullanıcıların daha önce şikayet ettiklerine veya gizlediklerine benzeyen yorumları otomatik olarak gizlemeye hazırlanıyor.

Instagram siber zorbalık ile mücadele özelliklerini sunarken, eski bir özelliğini de geri getiriyor. Şirket, 2016’da profillerden kaldırdığı fotoğraf haritası özelliğini yeniden kullanıma sunuyor. Ancak yeni haritanın eskisinden biraz daha farklı olduğunu belirtmek gerekiyor. Yeni harita artık Instagram’ın Hikaye Arşivi içinde gösterilecek. Yani yeni haritada hikayelerin paylaşıldığı konumlar takip edilebilecek.

Instagram’ın yeni haritası kullanıcılara özel olacak. Bu harita takipçilerle paylaşılamayacak. Yine de, orijinal fotoğraf haritasını hatırlayanlar için haritanın dönüşünün sevindirici olduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER