Teknoloji

Instagram’dan onuncu doğum günü şerefine özel uygulama simgeleri

instagram yeniden paylaşım

Günümüzde dünyanın en popüler sosyal ağlarından biri olan Instagram, bundan tam 10 yıl önce 6 Ekim 2010’da App Store‘da yerini almıştı. iPhone 4’ün çıkışından kısa bir süre sonra kullanıma sunulan servis, doğum günü kutlamaları çerçevesinde uygulama ikonunun değiştirilmesini mümkün kılıyor.

Instagram’ın sunduğu seçenekler arasında henüz lansman öncesinde ismi belli olmamışken kullandığı ikon ve yayınlandıktan sonra üç hafta boyunca kullanılan orijinal ikon da bulunuyor. Sosyal ağın beş yıldan uzun süre boyunca kullandığı Polaroid kamera tarzı klasik ikonlar da listede mevcut.

Mevcut logonun farklı temalı versiyonları da doğum günü kutlamaları çerçevesinde kullanıcılara sunuluyor. Bu temalar Alacakaranlık, Gündoğumu, Seher Vakti, Onur, Altın, Karanlık, Aydınlık ve Çok Karanlık olarak sıralanıyor.

Yeni ikonlara erişmek için Instagram’ın Ayarlar menüsüne gitmek gerekiyor. Burada aşağıya doğru uzun bir sürükleme hareketi yapıldığında ekranın üst kısmında bazı emojiler görülüyor. Yeterince aşağıya sürükleme yapıldığında uygulama simgeleri Instagram’ın “Bizimle Birlikte Kutlayın” başlıklı mesajıyla ortaya çıkıyor.

Instagram’ın doğum günü sürprizi henüz tüm kullanıcılara ulaşmamış gibi görünüyor. Teknoblog ofisinde farklı telefonlarla yaptığımız denemelerde kimi cihazlarda uygulama simgesini değiştirmek mümkün olurken, bazı telefonlarda bu seçeneği görmemiz mümkün olmadı.

Instagram, farklı uygulama simgesi kullanma imkanını sadece ekim ayı boyunca kullanıcılarına sunacak. Şirketin mesajında şu ifadeler yer alıyor: “Doğum günümüzü kutlamak için bu ay seni uygulama simgeni aşağıdaki en sevdiğin simgeyle değiştirmeye davet ediyoruz. Hikayemizin bir parçası olduğun için ve kendi hikayelerini paylaşmak için Instagram’ı kullandığın için teşekkürler.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER