Teknoloji

Instagram siber zorbalarla mücadeleye devam ediyor

instagram siber zorbalık

Instagram siber zorbalık ile verdiği mücadelenin kapsamını geliştirmeye devam ediyor. Şirket bundan birkaç ay önce “Kısıtlama” aracını küçük bir kullanıcı grubuyla test etmeye başlamıştı. Bu araç şimdi tüm Instagram kullanıcılarına açılıyor.

Instagram yeni aracıyla kullanıcılarını istenmeyen etkileşimlerden korumayı hedefliyor. Bu araç sayesinde Instagram kullanıcılarının kendilerini rahatsız edenleri ortalığı çok fazla karıştırmadan susturması mümkün hâle gelecek. Şirketten yapılan açıklamada, Kısıtlama aracı sayesinde kendilerini rahatsız eden kişileri engellemekten çekinenlerin önüne başka bir seçeneğin daha koyulduğu belirtildi.

Kısıtlanan bir hesap tarafından paylaşımlara yapılan yorumlar, paylaşım sahibi onay vermediği sürece, başkalarına gösterilmeyecek. Kısıtlananlar, kendilerini kısıtlayan kişinin aktif olup olmadığını veya mesajlarını okuyup okumadığını da göremeyecek.

Instagram’da başka bir kullanıcıyı kısıtlamak ise oldukça kolay. Kısıtlanacak kişinin yorumlarından birinin sola kaydırarak, o kişinin profil sayfasına giderek veya Instagram’ın Ayarlar menüsündeki Gizlilik sekmesi üzerinden kullanıcıları kısıtlamak mümkün olacak. Kısıtlanan kişiler, yorumlarını kendilerini kısıtlayanların paylaşımlarında görmeye devam edebilecek. Kısacası kısıtlananların bu durumdan haberi olmayacak.

Bunun siber zorbalığa maruz kalan kişiler için rahatlatıcı olduğu söylenebilir. Pek çok kişi, karşı tarafın intikam alabileceği korkusuyla siber zorbasını engellemekten çekiniyor. Instagram, yeni yöntemiyle bu korkuyu ortadan kaldıracak gibi görünüyor.

Instagram siber zorbalık ile mücadele konusuna önem veriyor

Kısıtlanan kişilerin gönderdiği mesajlar ise doğrudan İstekler bölümüne aktarılacak. Kısıtlananlar, gönderdikleri mesajın okunup okunmadığını göremeyecek. Eğer kişinin kısıtlaması kaldırılırsa gönderdiği mesaj da otomatik olarak standart gelen kutusuna taşınacak.

Instagram siber zorbalık ile mücadele konusunda bir süredir çeşitli adımlar atıyor. Şirket bir süre önce başkalarını üzebilecek yorumları yapay zekâ ile tespit edip yorum sahibini uyarmaya başlamıştı. Ekim ayı boyunca siber zorbalık konusunda farkındalığı artırmak için çalışacak olan Instagram, bu doğrultuda kullanıcılarına özel içerikler de sunacak.

İLGİLİ HABERLER