Teknoloji

Instagram sessiz düğmesini ve diğer yeni özellikleri test ediyor

instagram android

instagram sessizDüzenli olarak yeni özellikler test eden Instagram, bu geleneğini dört farklı testle devam ettiriyor. Jane Manchun Wong isimli bilgisayar bilimleri öğrencisinin Twitter paylaşımlarına göre, Instagram sessiz düğmesinin de aralarında bulunduğu dört yeni özelliği test ediyor.

Test edilen yeni özellikler arasında göze ilk olarak sessiz düğmesi çarpıyor. Bu düğmeyle Instagram kullanıcılarının paylaşımlarını görmeyi istemedikleri, ancak nezaket gereği takibi bırakamadıkları kişilerden veya hesaplardan gelen paylaşımları ana akışlarından çıkarabilecek. Uzun süredir beklenen bu özelliğin yoğun biçimde kullanılacağını görmek pek zor değil.

Instagram tarafından test edilen bir diğer özellik ise şimdilik “hikaye reaksiyonları” olarak anılıyor. Söz konusu özellikle Instagram kullanıcılarının arkadaşlarının hikayelerine emojiler ile hızlı biçimde karşılık vermesi mümkün oluyor. Hikaye reaksiyonları, akıllara Facebook’un paylaşımları için farklı reaksiyonlar verilebilmesini getiriyor.

Instagram kısa süre önce Odak modunu kullanıma sunmuş ve kullanıcılarına hikaye özelliği içinde arka planı bulanıklaştırarak fotoğraf çekme imkanı sağlamıştı. Bu mod, özellikle telefonunda portre çekim yeteneği bulunmayan kullanıcılar tarafından beğeniyle karşılanmıştı. Görünen o ki, Instagram ağır çekim moduyla yine benzer bir hamle yapmaya hazırlanıyor. Hikaye özelliği içinde test edilen ağır çekim modunun da telefonunda ağır çekim yeteneği bulunmayan kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanması muhtemel görünüyor.

Instagram’ın test ettiği bir diğer yenilik ise hikaye arşivi için takvim görünümü. Takvim sayesinde kullanıcıların arşive kaydettikleri hikayeleri rahatlıkla bulmaları planlanıyor.

Instagram sessiz düğmesi ve diğer yeni özellikleri belirli bir kullanıcı grubuyla test ediyor gibi görünüyor. Şirketin bu yeniliklerden hangilerini, ne zaman kullanıma sunacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER