Eğlence

Instagram Reels şablonlarını yeni özelliklerle güncelliyor

instagram reels

Instagram Reels şablonlarındaki yenilikleri duyurdu. Söz konusu şablonlar, kullanıcıların başka birisine ait bir Reels videosunun kullanarak kendi videolarını hazırlamalarını mümkün kılıyor. Böylelikle Instagram’ın içerik havuzu birbirine hem benzeyen hem de birbirinden farklı içeriklerle genişlemiş oluyor.

Şablonlar Reels videolarını önceden ayarlanmış bir formata dönüştürüyor ve başka kullanıcılar da kendi fotoğraf ve videolarını söz konusu formatın içine yerleştirebiliyor. Örneğin, bir şarkının üstüne beş adet 0,7 saniyelik klip yerleştirilebiliyor. Böylelikle minimum düzenleme süresiyle viral trendlere dahil olmak kolaylaşıyor. Ayrıca birbirinden küçük farklarla ayrılan içeriklerin çoğalması da bu yöntemle teşvik ediliyor.

Instagram farklı video şablonları bulmak için de yeni yollar sunuyor. Yeni şablon tarayıcısı, Instagram’ın şablon önerilerini gösteriyor. Burada diğer kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği popüler şablonlar da yer alıyor. Daha sonra kullanılması amacıyla kaydedilen şablonları da bu tarayıcıda bulmak mümkün olacak.

Instagram Reels şablonlar konusunda tek değil

Instagram Reels, kullanıcılarına şablonlarla video hazırlama imkanı sunan tek platform değil. TikTok gibi platformlarda da benzer şekilde şablonları bulmak mümkün oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER