Teknoloji

Instagram Reels içeriklerini artırmak için prim programı başlattı

instagram algoritması

Instagram, TikTok’a rakip olarak çıkardığı Reels formatını içerik yapımcılarının gözünde daha cazip hâle getirmek için duyurusunu daha önce yaptığı prim programını başlattı. Instagram’ın çatı şirketi Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, 2022 bitene kadar içerik yapımcılarına 1 milyar dolarlık destek sağlamayı planladıklarını duyurmuştu.

Instagram’ın Reels için içerik yapımcılarına önerdiği prim miktarları da belli olmaya başladı. Bir Reddit paylaşımına göre, bir içerik yapımcısına Reels’i bir ayda 53.81 milyon kişiye ulaştığı takdirde 35 bin dolar prim vadedildi. Business Insider’ın haberinde de 286 bin takipçili bir Instagram hesabı bulunan Sam ve Cori Werrell çiftine benzer bir meblağın teklif edildiği belirtiliyor.

Daha az takipçili kullanıcılara ise doğal olarak daha düşük paralar öneriliyor. 52 bin takipçisi bulunan Maddy Corbin isimli kullanıcı, kendisine maksimum 1000 dolarlık bir prim vadedildiğini; ancak tanıdığı diğer hesaplara 600 ila 800 dolar teklif edildiğini dile getirdi. TechCrunch sitesinin haberi ise ödenen primlerin zaman içinde artacağını gösteriyor. 24 bin takipçisi bulunan bir Instagram kullanıcısının 9.28 milyon görüntüleme karşılığında 8 bin 500 dolar aldığı da haberde verilen bilgiler arasında yer alıyor.

instagram reelsInstagram’ın ödenecek primleri belirleme konusunda çok katı kuralları yok gibi görünüyor. Şirket tarafından TechCrunch’a gönderilen açıklamada, programın ilk aşamalarında olduğu ve formatın testlerinin devam ettiği belirtildi.

YouTube ve Snapchat gibi platformlar da içerik yapımcılarını teşvik etmek için benzer programlar uyguluyor. YouTube, popüler videolar için 10 bin doları bulan meblağlar ödüyor. Snapchat’in prim havuzunda ise meblağlar 1000 ila 25 bin dolar arasında değişiyor.

Instagram Reels formatını daha çekici hâle getirmek için kesenin ağzını açsa da, bu çabalar henüz TikTok’u etkilemiş değil. Sosyal ağ, eylül ayının sonlarında aylık aktif kullanıcı sayısının 1 milyarı geçtiğini duyurmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER