Manşetler

Instagram kullanıcılarını sevindirecek yeni profil özelliği dağıtımda

instagram

Instagram kullanıcıları artık gönderilerinden üç tanesini profillerinin en üstüne sabitleyebilecek. Tıpkı TikTok ve Twitter’daki sabitlenmiş paylaşımlar gibi, burada da seçilen gönderiler sanki daha yeni paylaşılmış gibi profil ızgarasının en üst sırasında duracak.

Bu yeni özelliğe erişim oldukça kolay. Kullanıcılar sabitlemek istedikleri gönderiye karar verdikten sonra önce gönderinin sağ üst kısmındaki üç nokta ikonuna dokunuyor. Burada açılan menüde “Profiline tuttur” seçeneği işaretleniyor.

Daha sonra profile dönüldüğünde söz konusu paylaşım profil ızgarasının sol üst köşesinde gösteriliyor. Bu gönderinin başa tutturulmuş olduğu ise üzerindeki iğne ikonuyla anlaşılıyor. Kullanıcılar profil ızgarasının en üst sırasına üç tane gönderiyi sabitleniyor. Yeni bir gönderi sabitlendiğinde diğer sabitlenmiş gönderiler sağa kaydırılıyor.

instagramPopüler sosyal ağ sabitlenmiş gönderiler üzerinde bir süredir çalışıyordu. Şirketin hazırlıkları bu yılın başları itibarıyla ortaya çıkmıştı. Şirket de nisan ayında özellik için testlerin sürdüğünü doğrulamıştı.

Instagram’da hikayelerin profillere sabitlenebilmesi büyük ilgi görüyor. Gönderiler için sunulan bu imkanın benzer bir ilgiyi yakalayıp yakalayamayacağı zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER