Teknoloji

Instagram kodu portre kamera modunun ipucunu veriyor

instagram android

instagram portre kameraInstagram Android uygulamasının paketinde yapılan bir inceleme, yeni özelliklerin ufukta olduğunu gösteriyor. Söz konusu yeni özellikler arasında öne çıkan ise portre kamera modu oluyor. Instagram portre kamera modu ile Boomerang ve Superzoom gibi seçeneklerin yanına bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor gibi görünüyor.

Uygulama paketine (APK) bakıldığında “portre deklanşör ikonu” olarak adlandırılan bir görselin varlığı dikkat çekiyor. Uygulama paketleri bir uygulamanın kodunun tamamını içeriyor. Bu da henüz gelişimi devam eden ve kullanıcılara duyurulmamış özelliklerin de pakette görülmesini sağlıyor.

Instagram’ın yeni kamera modunun fotoğrafları arka planı bulanıklaştırarak ve farklı ışık seçenekleri sunarak iyileştirmesi oldukça muhtemel görünüyor. Söz konusu özelliğe Instagram’ın kamera arayüzü üzerinden erişilmesi de beklentiler arasında yer alıyor.

Günümüzde piyasaya çıkan akıllı telefonların önemli bir kısmında portre modu özelliği bulunuyor. Instagram’ın yeni kamera özelliğinin portre modu sunmayan bir telefona sahip olanların işine ciddi ölçüde yarayacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

instagram portre kameraInstagram portre kamera modunu Ishan Agarwal isimli teknoloji meraklısı ortaya çıkardı. Henüz 14 yaşındaki Agarwal, geçtiğimiz hafta da sesli ve görüntülü görüşme özelliğine dair işaretleri paylaşmıştı. Portre kamera modunun Instagram’ın mevcut popülaritesini biraz daha yukarıya taşıyacak bir araç olması muhtemel görünüyor. Özelliğin ne zaman kullanıcılara sunulacağı konusunda ise şu anda bir ipucu bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER