Teknoloji

Instagram paylaşımlarını doğrudan hikayelere ekleyebilirsiniz

instagram hikaye paylaşım

instagram hikaye paylaşımInstagram paylaşımları ve hikayeleri arasındaki çizgi giderek daha da inceliyor. Instagram, getirdiği yeni özellikle birlikte kullanıcılara hem kendi hesaplarındaki hem de takip ettikleri herkese açık hesaplardaki paylaşımları birer çıkartma olarak hikâyelerinde paylaşma fırsatı sunuyor.

Instagram bu özellik sayesinde sevdiğiniz arkadaşları veya markaları hikayeleriniz üzerinde tanıtmanıza izin veriyor. Örneğin bu şekilde bir müzik grubu, turne duyurusunu takipçilerine daha kolay yapabilecek. Bu, kullanıcıların paylaşımın ekran görüntüsünü alıp da onu hikâye hâline getirme derdinden de kurtaracak. Hikâyenize paylaştığınız herhangi bir paylaşım, ilk paylaşımı yapan hesabın adını ve ilk paylaşıma verilen bağlantıyı da içerecek.

Kullanıcılar, kaynak sayfalarında gördükleri herhangi bir paylaşımın üstünde bulunan ve genelde Instagram Direct için kullanılan kağıttan uçak sembolüne tıklatarak hikâyeleri paylaşabilecekler. Artık, bir hikâye oluşturmaktan başka seçenek de bulunuyor. Hikâyelere çıkartma biçiminde eklenen paylaşımları yeniden düzenlemek, boyutlandırmak veya arka planı özelleştirmek mümkün oluyor.

Sadece herkese açık hesaplardaki paylaşımlar hikâyeler içinde paylaşılabiliyor. Eğer paylaşımlarınızın başkalarının hikâyelerinde yer almasını istemiyorsanız, o hâlde bunu devre dışı bırakma şansına sahipsiniz.

Hikâye paylaşım özelliği bugün itibarıyla Android uygulamasında sunuluyor. Gelecek hafta içinde iOS versiyonuna da geleceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER