Teknoloji

Instagram paylaşımların gösterimini sınırladığı iddiasına yanıt verdi

instagram algoritması

Instagram‘ın paylaşımları paylaşım sahibinin takipçilerinin sadece yüzde 7’lik kısmına gösterdiği iddiası son zamanlarda sıklıkla duyulmaya başlamıştı. Kimi Instagram kullanıcıları, bu teoriyi test etmek için konunun anlatıldığı görselleri de paylaşmıştı. Söz konusu iddia kulağa mantıklı gelmese de, fazlasıyla konuşulması Instagram’ı konuya açıklık getirmek zorunda bırakmışa benziyor.

Instagram’ın Twitter hesabı aracılığıyla yapılan açıklamada, gösterim algoritmasında bir değişiklik yapılmadığı ve kullanıcıların paylaşımlarının saklanmadığı belirtildi. Ana akışta yeterince aşağıya inenlerin yapılan tüm paylaşımları görebileceğini belirten şirket, çok sayıda kişiyi takip eden kullanıcıların sıklıkla etkileşime geçmedikleri kişilere ait paylaşımlarla daha aşağılarda karşılaşacağının altını çizdi.

Yapılan açıklamada etkileşim seviyesinin gösterim sıralamasını belirlediği vurgulansa da, gelen yanıtlarda kullanıcıların bu durumdan tamamen hoşnut olmadığı görülebiliyor. Instagram’ın Twitter paylaşımlarına cevap veren pek çok kullanıcı, servisin paylaşımları yine eskiden olduğu gibi kronolojik bir sıralamada göstermesini istiyor.

Kullanıcıların şikayetlerine rağmen, Instagram mevcut algoritmik akış düzeninden kolay kolay vazgeçmeyecek gibi görünüyor. Bu nedenle gerçekten önemsediği hesapların paylaşımlarını görmek isteyenlerin o hesaplarla daha sık etkileşime girmesinde fayda var.

İLGİLİ HABERLER