Teknoloji

Instagram paylaşımlar arasında ekrana hafifçe vurarak geçişi test ediyor

instagram

Instagram paylaşımlar arasında gezinmek için yeni bir yöntemi test ediyor. TechCrunch‘ta yer alan habere göre; söz konusu yeni yöntemde ana akıştaki paylaşımlar arasındaki geçiş, tıpkı hikaye özelliğinde olduğu gibi, ekrana hafifçe vurarak yapılıyor.

Paylaşımlar arasında geçiş için test edilen yeni yöntem ile ekranda sürekli kaydırma yapmanın külfetinden kurtulmak mümkün olabilir. Ancak sürekli olarak ekrana hafifçe vurmanın da başlı başına bir külfet olduğunu söylemek gerekiyor. Bu yeni gezinme yönteminin şu an için sadece Keşfet bölümünde test edildiği belirtilirken, testin kapsamının genişliği ve ana akışın teste dahil olup olmayacağı belirsizliğini koruyor.

Suprateek Bose rumuzlu Instagram kullanıcısı, test edilen yeni özelliğin ekran görüntüsünü alıp, Twitter hesabı üzerinden paylaşmayı ihmal etmedi.

Instagram Keşfet sekmesinde bu yöntemle daha rahat gezinmek mümkün olabilir

Instagram tarafından test edilen bu yeni yöntemin Keşfet sekmesi için faydalı olacağı söylenebilir. Söz konusu sekmede genellikle Instagram’ın algoritmasının kullanıcılara uygun olduğunu düşündüğü içerikler gösteriliyor. Bu sekmede ana akıştan farklı bir dizilim olduğu için paylaşımlar arasında ekrana hafifçe vurarak geçiş yapmak daha kolay bir deneyim sağlayabilir. Ancak bu noktada “yanlışlıkla beğenme” kazasından kaçınmak için vuruşun şiddetini iyi ayarlamak gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER