Teknoloji

Instagram önceden programlanmış paylaşımlara kapı açıyor

Instagram sosyal medya hesap yöneticilerinin ve etkili kişilerin her an her yerde kolaylıkla ve rahatlıkla paylaşım yapmalarını sağlamak amacıyla, kurumsal profillere paylaşımları programlama özelliğini sunuyor.

Instagram’ın Business blogundan yapılan duyuruya göre, bu özellik şu an için sadece fotoğraf paylaşımı için çalışılıyor. Video paylaşımları henüz desteklenmiyor. Ayrıca bu imkan şu an için sadece üçüncü taraf sosyal medya yönetim araçları üzerinden sağlanıyor. Yani, kurumların Instagram’ın getirdiği bu imkandan yararlanabilmeleri için HootSuite, Sprout Social veya Facebook Pazarlama İş Ortağı ya da Instagram İş Ortağı gibi çalışan herhangi bir şirketten hizmet alıyor olmaları gerekiyor.

Önceden gönderi programlamak şimdiye kadar Instagram’da hiç kullanılmamıştı. Aslında bazı üçüncü taraf şirketler, servislerini ön plana çıkarmak amacıyla bu tarz hizmetler geliştirmişti. Ancak onların da en fazla yaptığı; kullanıcıların paylaşımlarını önceden hazırlaması ve planlanan zamanda Instagram üzerinde paylaşımın elle gerçekleştirilmesi için kendilerine bildirim gönderilmesi olmuştu. Her ne kadar yeni getirilen imkan şu anda sadece işletme hesapları için kullanılabilir olsa da, Instagram güncellemenin 2019’un başlarında normal profiller için de geleceğini söylüyor.

Instagram Graph API üzerinde yapılan diğer güncellemeler arasında; kullanıcıların diğer işletmelerin profil bilgilerini görmelerine izin veren Business Discovery ve kurumsal profillere etiketlendikleri paylaşımları görme izni veren Mentions da bulunuyor.

Instagram şimdiye kadar çoğunlukla kullanıcıları o an fotoğraf veya video paylaşımı yaptırmaya odaklanmıştı. Bu nedenle önceden programlanmış paylaşım özelliğinin bu kadar geç sunulmasını mantıklı karşılayabiliriz. Ancak Instagram gibi her platform, paylaşımda gerçek zamanlı olma zorunluluğunu ortadan kaldırmaya yönelik adımlar atıyor. Önceden programlanmış paylaşımlar, bu adımlar içinde epey dikkat çekici. İlk başta kurumlar için sunulması da mantıklı, çünkü önceden paylaşım programlama en çok sosyal medya hesap yöneticilerinin başvurduğu bir yöntem olarak biliniyor.

İLGİLİ HABERLER