Manşetler

Instagram’a onaylanmış hesap başvurusu yapabilirsiniz

instagram hikayeler

instagram onaylanmış hesap

Instagram daha fazla kişinin onaylanmış hesap için başvuru yapmasına izin vermeye başladı. Aynı zamanda güvenlik tarafında birtakım genel iyileştirmeler de sunuyor.

Geniş kitlelere sahip olan hesaplar; Instagram’ın bir gün kendilerine onaylanmış hesap etiketini vermesini beklemek yerine, bir form aracılığıyla doğrudan onaylanmış hesap başvurusu yapabiliyor.

Instagram onaylanmış hesap başvurusu için; profilinize gidin, Ayarlar’ı açın. “Onay Talebi” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz bağlantıya tıklatın. Bu bağlantıyı henüz hesap ayarlarınızda görmeyebilirsiniz.

Daha sonra Instagram’a hesap adınız, tam adınız, yasal veya kurumsal kimlik bilgilerinizi vermeniz gerekiyor. Belirli olmayan bir zamandan sonra Instagram size, hesabınızın onaylandığı veya reddedildiği şeklinde bildirimde bulunacaktır.

instagram hesap bilgileriFacebook’un sahibi olduğu şirket, kullanıcıları için güvenliği daha da artırıyor. Artık Google Authenticator veya DUO Mobile gibi üçüncü taraf kimlik doğrulama uygulamaları da Instagram ile çalışıyor. Böylelikle Ayarlar içinden iki faktörlü kimlik doğrulama ayarlarınızı düzenleyebilir, kodları yazılı mesaj yerine üçüncü taraf uygulamalardan alabilirsiniz.

Kullanıcılara hesapları hakkında daha fazla bilgi sunmak isteyen Instagram, Bu Hesap Hakkında şeklinde yeni bir özellik de ekliyor. Yüksek takipçi sayısına sahip Instagram hesapları; platforma ne zaman katıldıklarını, bulundukları ülkeyi, geçmişteki kullanıcı adı değişikliklerini ve hesabın yayınladığı reklamları görüntüleyebiliyor.

Instagram, konuyla ilgili olarak hazırladığı blog yazısında, kullanıcı topluluğundan birçok kişinin eriştiği hesaplarla ilgili daha fazla detaya sahip olmanın önemli olduğu şeklinde talepler aldıklarını söylüyor.

Facebook da yakın zamanda yanıltıcı hesapları daha kolay ortaya çıkarmak amacıyla bunların bulunduğu ülke bilgilerini göstermeye başlamıştı. Daha doğrusu bunlar, 2016 ABD Başkanlık Seçimleri sırasında ortaya çıkan sahte Rus hesaplarına, aynı zamanda ABD’ye yönelik Rusya ve İran kaynaklı kampanyalara karşı bir önlem olarak düşünülmüştü.

Yüksek takipçi sayısına sahip olan hesaplar eylül ayından itibaren hesaplarıyla ilgili bilgileri sadece kendilerine açık biçimde gözden geçirebilecekler. Bu özellik ilerleyen aylarda ise herkesin görebileceği biçimde açık olacak. Üçüncü taraf kimlik doğrulama uygulamaları için destek de önümüzdeki birkaç hafta içinde herkes için kullanıma sunulacak.

Instagram, yeni güncellemenin servis genelinde güvenliği artırmasını ve insanlara hangi hesapların gerçek olduğunu anlamalarına yardımcı olmasını istiyor. Ayrıca tüm bu hamleler Facebook’un sahibi olduğu şirketin büyümeye yönelik girişimler olarak da yorumlanabilir. Instagram kurucusu ve CTO’su Mike Krieger, kötü kişileri Instagram’dan uzak tutmak için çok işleri olduğunun altını çiziyor.

İLGİLİ HABERLER