Teknoloji

Messenger Rooms’u Instagram üzerinden başlatmak artık mümkün

instagram messenger rooms

Facebook’un Zoom’un karşısına çıkardığı Messenger Rooms, artık Instagram üzerinde de çalışıyor. Bundan böyle Instagram’ın mesaj kutusu üzerinden de Messenger Rooms görüşmesi oluşturmak ve başlatmak mümkün olacak.

Küresel koronavirüs salgını döneminde video görüşme araçlarının kullanımındaki artış, Facebook’u da bu alanda sunduğu çözümleri artırma konusunda harekete geçirmişti. Bu dönemin parlayan yıldızı olan Zoom’a yanıt vermek isteyen Facebook, Messenger Rooms platformunu kısa süre içinde hazır hâle getirmişti.

Messenger Rooms’un Instagram’a gelişi, Facebook’un çatısı altındaki iletişim platformlarını buluşturma konusunda attığı ilk somut adım olma özelliğini taşıyor. Buna ek olarak, Facebook’un Instagram üzerindeki etkisi de bir kez daha net biçimde görülüyor.

Instagram’da bir sohbet odası oluşturabilmek için kullanıcının Instagram ve Facebook hesaplarının birbirine bağlı olması gerekiyor. Ancak bu odaya katılacak kişilerin Facebook hesabının bulunması gibi bir zorunluluk söz konusu değil.

Sohbet odasına girildiğinde kullanıcıların karşısına Instagram’ın sohbet aracında bulunmayan çeşitli özellikler çıkıyor. Yüz düzleştirici ışık filtreleri ve odayla uyum sağlayan arka planlar, bu özelliklere örnek olarak gösterilebilir. Instagram’ın video sohbet aracında aynı anda sadece altı kişi görüntülü olarak konuşabilirken, Messenger Rooms ile 50 kişi görüntülü şekilde iletişim kurabiliyor.

Facebook, Messenger Rooms başlatma desteğini Instagram üzerinde sunarak bünyesindeki iletişim platformlarını birleştirme konusundaki isteğini bir kez daha göstermiş oluyor. Facebook, Messenger Rooms’u WhatsApp ile de entegre etmeyi planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER