Teknoloji

Instagram mesajları ana akış üzerinden yanıtlanabilecek

instagram

Instagram kullanıcılarına direkt mesaj göndermek için yeni seçenekler sunuyor. Bunlar arasında en dikkat çekici olanı, gelen mesajların gelen kutusuna gitmeden doğrudan ana akış üzerinden yanıtlanabilecek olması. Buna ek olarak; yeni paylaşım seçenekleri, şarkı ön izlemelerinin paylaşılabilmesi ve grup sohbetlerinde anket düzenlenebilmesi de yenilikler arasında bulunuyor.

Instagram’ın bu yıl mesajlaşma deneyimine odaklanacağının işaretini platformun tepe yöneticisi Adam Mosseri, geçtiğimiz aralık ayında paylaştığı videoyla vermişti. Mosseri o dönemde şu ifadeleri kullandı: “Mesajlaşma günümüzde çevrimiçi ortamda insanları bağlayan birincil araç konumunda. Bizim de bunun birincil iletişim yöntemi olduğunu benimsememiz gerekiyor.”

Şarkı ön izlemeleri özelliği kapsamında kullanıcılar şarkılardan 30 saniyelik kesitler paylaşabilecek. Bu özellik ilk etapta Amazon ve Apple’ın müzik servisleri tarafından desteklenirken, Spotify da yakında listeye eklenecek. Kullanıcılar bir fotoğraf veya videonun altındaki paylaş butonuna uzun süre dokunduklarında ilgili içeriği doğruda dört yakın arkadaşlarıyla paylaşabilecek.

instagramInstagram’ın DM özelliğine eklenen diğer araçlar ise Facebook Messenger’da sunulanlarla örtüşüyor. Meta’nın bu iki platform arasında çapraz uyumluluk konusunda verdiği önemi düşününce buna şaşırmamak gerekiyor. Artık Instagram’ın gelen kutusunun üst kısmında da o anda çevrimiçi olan kullanıcıların profil fotoğrafları gösterilecek. Buna ek olarak, mesajların yanına “@silent” komutu eklenerek mesajın karşı tarafa bildirim olmaksızın gönderimi sağlanacak.

Instagram bu yeni özelliklerin büyük kısmının küresel olarak kullanıma sunulduğunu ve müzik ön izlemelerinin de dağıtıma çıktığını belirtti. Ancak şirketin Avrupa sözcüsü Christine Pai, anket düzenleme ve çevrimiçi kişileri gösterme gibi özelliklerin yasalar nedeniyle Avrupa’da kullanıma sunulmadığının altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER