Teknoloji

Markalar ve işletmeler Instagram üzerinden müşteri hizmeti sunabilecek

instagram mesaj
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, Messenger API için Instagram desteği sunmaya başlıyor. Bu sayede markalar ve işletmeler, Instagram üzerinden kendilerine iletilen mesajları üçüncü taraf uygulamalar üzerinden yönetebilecek. Böylelikle kullanıcılar için de Instagram mesaj kutusu üzerinden müşteri hizmeti almak mümkün olacak.

Markalar, 2016’dan bu yana Facebook Messenger üzerinden müşterileriyle bağlantı kuruyor. Facebook’un mesajlaşma araçlarını birleştirmeyi istediği de biliniyor. Dolayısıyla Facebook’un Messenger’da sunduğu bazı hizmetleri Instagram’a taşıması doğal görünüyor.

Messenger API sayesinde markalar Instagram’daki mağaza hizmetlerini ve hikayelerini de tek bir yerden yönetebilecek. Buna ek olarak, Instagram müşteri ilişkileri yönetimi sistemlerine de entegre edilebilecek. Böylelikle kullanıcıların Instagram’dan gönderdiği mesajların yanı sıra sipariş geçmişleri de görülebilecek.

Instagram mesaj özelliği üzerinden müşteri hizmeti sunma imkanını henüz herkese açmış değil. En yeni Messenger API’ı için beta testleri kapalı olarak yapılıyor. Adidas, Amaro, Glossier, H&M, MagazineLuiza, Michael Kors, Nars, Sephora ve TechStyle Fashion Group teste katılan markalar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER