Teknoloji

Instagram mesaj içinde GIF animasyonu göndermeye izin veriyor

instagram mesaj

GIF animasyonları, Instagram‘ın hikaye özelliğinin en sık kullanılan ve renkli parçaları arasında yer alıyor. Kullanıcılarının GIF animasyonlarına olan sevgisinin farkında görünen sosyal ağ, bu animasyonların uygulama içindeki sahnesini biraz daha genişletiyor. Instagram mesaj içinde GIF animasyonu gönderme imkanını tüm kullanıcılarına sunmaya başladı.

Bu imkandan yararlanmak ise oldukça kolay. Instagram kullanıcıları sohbet ekranında mesaj yazdıkları kutuda bulunan GIF ikonuna dokunduklarında karşılarına mesajlarına ekleyebilecekleri GIF animasyonları çıkıyor. Tıpkı hikayelerde olduğu gibi, mesajlarda da Giphy’nin geniş GIF animasyonu kütüphanesi kullanıcıların kullanıcılara geniş seçenekler sunuyor. Aranan animasyonu bulmak için anahtar kelimelerle arama yapılabiliyor.

Instagram mesaj içinde GIF animasyonu göndermek isteyenlere sürprizli bir seçenek de sunuyor. Anahtar kelimeyle arama yapılmasının ardından “Rasgele” yazısına dokunulduğunda kullanıcının aradığı konuya uygun ancak kullanıcı tarafından seçilmemiş bir GIF animasyonu karşı tarafa iletiliyor.

Instagram mesaj içinde GIF animasyonu gönderme özelliğini iOS ve Android uygulamalarının en yeni versiyonunda kullanıcılarına ulaştırıyor. Dolayısıyla bu imkandan yararlanmak isteyenlerin cihazlarındaki Instagram uygulamasını en güncel sürüme yükseltmeleri gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER