Teknoloji

Instagram Küresel Topluluk ekibini dağıtıyor

instagram algoritması

instagram küresel toplulukInstagram Küresel Topluluk ekibini dağıtma kararı aldı. The Verge sitesinde yer alan habere göre, şirket dünya genelinde fotoğrafçılarla işbirliğine giderek Instagram’ın promosyonunu yapan ekibi kapatmak için harekete geçti. Yeniden yapılanma çerçevesinde dünyanın farklı noktalarında görev yapan 12 kişiye Instagram veya çatı şirketi Facebook bünyesinde başka pozisyonlar teklif edilecek.

Eski bir çalışanın açıklamasına göre, şirket söz konusu hamleyle bazı ekip üyelerinin birbirleriyle aynı işleri yapmasını engellemeyi ve pazarlama ile iletişim faaliyetlerini Menlo Park’ta bulunan genel merkezindeki tek ekip üzerinden yürütmeyi amaçlıyor.

Instagram sözcüsü Gabe Madway tarafından The Verge’e gönderilen açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: “Kısa süre önce Topluluk grubumuzu daha geniş ölçekli Outreach isimli ekibimize entegre ettik. Böylelikle her geçen gün biraz daha büyüyen Instagram topluluğunu daha iyi biçimde desteklemeyi hedefliyoruz. Bu değişimden oldukça az sayıda kişi etkilendi ve önceliklerimizden birisi de Outreach ekibinde yer bulamayan bu kişileri Facebook veya Instagram’ın bünyesinde başka yerlerde görevlendirmek. Her iki şirket de büyümeyi sürdürüyor ve iki şirkette de çok sayıda pozisyon açılıyor.”

Instagram’ın topluluk oluşturmaya yönelik çalışmalarının geçmişi, kurulduğu 2010 yılına dayanıyor. Şirketin San Francisco’daki küçük ofisini ziyaret eden kullanıcılar, kurucular Kevin Systrom ve Mike Krieger ile fotoğraf turlarına çıkabiliyordu.

Instagram kendi topluluğunu oluşturmak için yola çıkarken oldukça “agresif” hareket etmişti. Özellikle prestijli fotoğrafçılara yakından çalışan şirket, böylelikle hem marka sadakati oluşturmuş hem de ücretsiz tanıtım imkanına kavuşmuştu.

Instagram 2012’nin mart ayında Facebook tarafından 1 milyar dolar karşılığında satın alınmıştı. Bu satın almanın ardından oluşturulan Instagram Küresel Topluluk ekibi, düzenli buluşmalar gerçekleştirmiş ve buna ek olarak çeşitli ülkelerde yerel hesaplar açmıştı. Instagram hesaplarının yüzde 80’inin ABD dışında olmasından dolayı ayrı bir gurur duyan ekip, kendisine “Yüzde 80 Takımı” ismini takmıştı. Yeni dönemde Instagram’ın küresel faaliyetlerinin nasıl bir seyir izleyeceği zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER