Teknoloji

Instagram kullanıcılarının ilgisi Parislileri bezdirdi

cremieux sokagi instagram

Instagram kullanıcılarının belirli bölgelere yoğun bir şekilde ilgi göstermesi, zaman zaman o bölgenin sakinlerine sıkıntılı anlar yaşatabiliyor. Bu durumun en güncel örneklerinden birisi de Paris‘te yaşanıyor. Yolu arnavut kaldırımı taşlarla döşeli olan, araba girişine izin verilmeyen ve renkli evleriyle son derece sevimli görünen Crémieux Sokağı’nın sakinleri, akşamları ve hafta sonları ziyaretçi girişinin engellenmesi adına sokağın iki tarafına da kapı yerleştirilmesini talep etti.

CityLab‘de yer alan habere göre, sokak sakinleri akşamları ve hafta sonlarında turistlerin mahallede yarattığı kalabalıktan bezmiş durumda. Turistlerin gelip sessizce etrafı görüp gitmediğini söyleyen Crémieux Sokağı halkı, gelenlerin büyük bir gürültüye yol açtığını belirtiyor.

Yerel bir radyo istasyonuna konuşan bir sokak sakini şu ifadeleri kullandı: “Yemek için masaya oturuyoruz, ancak o sırada birisi dışarıda evimizin fotoğrafını çekiyor. Bazen rapçiler saatler boyunca penceremizin hemen yanında klip çekimi gerçekleştiriyor. Bekarlığa veda partisi için gelenler bile bir saat boyunca sokakta bağırıyor. Bu gerçekten çok yorucu.”

 

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Les parents de Cassandra avaient depuis longtemps abandonné l?idée de lui expliquer comment fonctionnait une sonnette. #ruecremieux #clubcremieux

Club Crémieux (@clubcremieux)’in paylaştığı bir gönderi ()

Club Crémieux isimli Instagram hesabı, sokak sakinlerinin şikayetçi olduğu konuların daha iyi anlaşılmasını sağlıyor. Son paylaşımlarda oldukça küçük olan sokakta dans gösterilerinin yapıldığı, düğün kutlamalarının gerçekleştirildiği, bazı Instagram kullanıcılarının da sokağa stüdyo muamelesi yaptığı görülüyor.

Instagram emlak fiyatlarını artırıyor

Crémieux Sokağı‘nda oturanlar, Paris yöneticilerinden yaza kadar bu soruna bir çözüm bulmalarını istiyor. Daha önce de New York’un Brooklyn Heights bölgesinde yaşayanların gizlilik temelli şikayetleri nedeniyle bölge tarihi ev turu programından çıkarılmıştı.

Instagram nedeniyle artan turist ilgisinin yerel halka başka sıkıntılar yaşattığı da biliniyor. İzlanda, Peru, Küba ve Yeni Zelanda gibi ülkelere olan turist ilgisi, Instagram’ın popüler hâle gelmesiyle artmıştı. Turist ilgisinin artması nedeniyle değerlenen bölgelerde emlak fiyatları artmış, bu da yerel halkın sıkıntı yol açmasına sebep olmuştu. Paris’te ise turistlerin huzuru bozmasından şikayet ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER