Teknoloji

Instagram konu etiketi sayfasında en son içerikleri görmeyi zorlaştırabilir

instagram konu etiketi

Instagram’ın yaptığı yeni bir test, uygulamada en son içerikleri görmeyi zorlaştırabilir. Her ne kadar şu anda belirli bir konu etiketi etrafında toplanmış her türlü en son Instagram gönderileri içinde gezinebilseniz de, gerçekleştirilmekte olan test kapsamında yalnızca en çok beğeni alan gönderileri veya konu etiketi ile ilgili “Reels” adlı kısa videoları görmenize izin veriliyor. Şirket, bu denemenin, insanların konu etiketi sayfasıyla nasıl etkileşime girdiğini görmek için iki grupta daha yeni ve güncel içeriği karıştıracağını söylüyor.

Konu etiketleri Instagram’da ilk kez ortaya çıktığında, bunlar fotoğraf eğilimlerini öne çıkarmanın eğlenceli bir yolu olmuştu. Ancak şimdi esas olarak kullanıcıların daha fazla görünürlük ve dolayısıyla daha fazla tıklama ve beğeni elde etmesinin bir yolu olma özelliğini taşıyor. Instagram’a göre, “En Popüler” veya en iyi gönderiler sekmesi, popüler paylaşımları gösterirken, “En Son” sekmesi, kaç beğeni aldığına bakılmaksızın, içeriği gönderildikleri sırayla gösteriyor.

Sosyal medya uygulamaları, zaman akışlarını kronolojik sırayla görmeyi tercih eden kullanıcılardan gelen olumsuz tepkilere rağmen, kullanıcılara daha çeşitli içerikleri göstermek için algoritmalara bağlı biçimde çalışmaya devam ediyor. TikTok gibi uygulamaların kullanıcıları ve ilgiyi üzerine çekmesiyle, hatta Android kullanıcıları için YouTube’dan daha popüler hale gelmesiyle Instagram, Reels videolarını fotoğraf paylaşımlarına doğal bir alternatif haline getirmeye çalışıyor ve bunun için yeni araçlar getiriyor.

Kullanıcıların sistem tarafından sıralanmış içeriklerle etkileşim kurmasının yollarını bulmak, diğer platformlarda da çeşitli değişikliklere yol açtı. Örneğin geçen ay Twitter, kullanıcıları varsayılan olarak algoritmik bir zaman çizelgesine yönlendirerek, zaman akışını kronolojik sırayla görüntülemeyi zorlaştırdı. Ancak birkaç gün sonra bu değişikliği geri aldı.

Eğer şu anda test aşamasında olan bu değişiklik daha yaygın bir kullanıcı kitlesine yayılırsa, bunun kullanıcıların Instagram’da ne tür içerikler gördüğünü nasıl etkilediğini görmek ilginç olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER