Teknoloji

Twitter zaman akışları arasında geçiş yapmayı kolaylaştırıyor

twitter API Pro

Twitter kullanıcılarının zaman akışları arasında geçiş yapmasını kolaylaştıracak bir tasarım değişikliğini hayata geçirdi. Bu yeni tasarım ilk önce iOS’te kullanıcılarla buluşurken, daha sonrasında Android ve web üzerinde erişime açılacak.

Twitter’da kullanıcılar algoritmalar tarafından desteklenen Anasayfa ve paylaşımların ters kronolojik sıralamayla gösterildiği En Son Tweetler akışlarından birini tercih edebiliyor. En Son Tweetler akışı kullanıcılara sadece takip ettikleri hesap ve konuların paylaşımlarınını gösterirken, Anasayfa akışında algoritmaların uygun bulduğu tweetlerle veya arkadaşların beğenileriyle karşılaşmak mümkün. Mikro blog servisinin kullanıcıları arasında En Son Tweetler akışını tercih edenlerin sayısı bir hayli fazla olsa da, Twitter’ın favorisi Anasayfa akışı.

Daha önce kullanıcılar En Son Tweetler akışını varsayılan akış olarak ayarlayabiliyordu. Yeni tasarım bu durumu ortadan kaldırıyor. En Son Tweetler akışını görmek isteyenlere bu akış Anasayfa akışının yanında ayrı bir sekme olarak gösteriliyor. Yani Twitter’ın akışı iki sekmeli bir hâle geliyor. Sadece algoritmik Anasayfa akışını görmek isteyenler içinse bir sorun söz konusu değil. Bu akış tek başına da gösteriliyor.

twitter zaman akışlarıTwitter’da iki sekmeli bir akış görmek isteyenlerin zaman akışında ekranın sağ üst köşesine dokunmaları ve burada “Son zaman akışını sabitle” seçeneğini tercih etmesi gerekiyor. Bu seçimin tamamlanmasının ardından tek kaydırma hareketiyle iki zaman akışı arasında geçiş yapmak mümkün oluyor.

Twitter zaman akışları için yapılan bu tasarım değişikliğinin kullanıcılardan farklı reaksiyonlar alacağı söylenebilir. Yine de, iki akış arasında geçişin kolaylaşması uzun vadede kullanıcı deneyimini iyileştirecek bir hamle gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER