Teknoloji

Twitter tartışma yaratan zaman akışı değişikliğini geri alıyor

tweetdeck twitter

Twitter geçen hafta, bir süredir almış olduğu en kötü ürün kararlarından birini duyurmuştu. Hizmet, varsayılan olarak algoritmaya dayalı biçimde sunulan Anasayfa akışını gösterirken kronolojik biçimde oluşturulmuş En Son Tweetler akışına erişimini de ayrı bir sekmeye taşıdı. İlk olarak iOS’ta kullanıma sunulan, Android ve web’de “yakında” gelmesi planlanan değişiklik, tweet’lerin zamana bağlı olarak görüntülenmesini zorlaştırdı. Gelen tepkilerin ardından Twitter, pazartesi günü işleri eski haline döndüreceğini duyurdu.

Twitter, destek hesabından yayımladığı bir tweet’te “Sizi duyduk – bazılarınız her zaman önce en son Tweetleri görmek ister.” dedi. “Diğer seçenekleri araştırırken zaman akışını geri aldık ve sekmeli deneyimi şimdilik kaldırdık.”

Bazı kullanıcılar, 10 Mart’ta gelen bu duyurunun hemen ardından eleştirilerini paylaştı. Çünkü çoğu kişinin Anasayfa akışı yerine En Son Tweetler özet akışını tercih ettiği biliniyor. Zamana bağlı sıralamaya sahip olmayan Anasayfa akışı, özellikle Ukrayna’daki savaş gibi önemli gelişmeler sırasında güncellemeler için Twitter’ı kullanan kişiler için bazen kafa karıştırıcı olabiliyor.

Bununla birlikte Twitter, gelecekte zaman akışı üzerinde değişiklikler yapma konusunda isteğini kaybetmemişe benziyor. Twitter’ın bireysel tüketici ürünlerinden sorumlu başkan yardımcısı Jay Sullivan, bir tweetinde “İnsanlara Twitter deneyimleri üzerinde seçim ve kontrol hakkı vermek çok önemlidir. Bunun üzerinde çalışacağım. Bizi izlemeye devam edin.” mesajını verdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER