Teknoloji

Reklamların Instagram’ı işgali devam ediyor

instagram kesfet

Instagram‘daki reklam istilası genişleyerek devam ediyor. Sosyal medya platformu, önümüzdeki dönemde Keşfet sayfasında da kullanıcılara reklam göstereceğini açıkladı. Instagram Keşfet sayfasında kullanıcılarına ilgi alanları doğrultusunda sevebilecekleri yeni içerikler sunuyor.

Reklamlar, doğrudan Keşfet sayfasının ana görünümüne yerleştirilmeyecek. Instagram kullanıcıları ana görünümden bir paylaşım seçtikten sonra o paylaşımın altında başka fotoğraf veya videoları da görebiliyor. Reklamlar, söz konusu fotoğraf ve videoların arasına yerleştirilecek. Keşfet sayfasının reklamları hem fotoğraf hem de video formatında olabilecek. İlk reklamı IGTV için göstermeye başlayan Instagram, ilk etapta belli iş ortaklarıyla birlikte Keşfet sayfasında reklam sunacak. Uzun vadede ise Keşfet sayfası tüm reklam verenlere açılacak.

The Verge sitesine konuşan Instagram’ın ürün pazarlama direktörü Susan Buckner Rose, Keşfet sayfasına gelen kullanıcıların yeni şeylerle tanışmaya açık olduğunu ve bunun da kendilerini heyecanlandırdığını belirtti. Instagram yöneticisi, bu sayfaya gelenlerin öncelikli amaçlarının takip etmediği hesapların paylaşımlarını görmek olduğunu hatırlattı ve reklamların da bu sayfanın ruhuna uygun olduğunu belirtti. Keşfet’in ızgara şeklindeki ana sayfasına ise şu an için dokunulmuş değil. Şirketin neden böyle bir tercihte bulunduğu da henüz bilinmiyor.

Instagram Keşfet sayfasında reklam gösteriminin nedenlerini açıklasa da, bu nedenlerin kullanıcılar tarafından ne kadar kabul göreceği belirsizliğini koruyor. Sosyal ağın ana akışında ve hikayelerinde uzun süredir reklam gösteriliyor. Bu alanlara bir yenisinin daha eklenmesinin genel olarak reklamlara soğuk bakan sosyal medya kullanıcılarının hoşuna gitmemesi ihtimali daha yüksek görünüyor.

İLGİLİ HABERLER