Teknoloji

Instagram bir paylaşımın neden Keşfet’e düşmediğini size söyleyecek

instagram blend

Instagram bundan böyle gönderilerinizin diğer kullanıcılara tavsiye edilemeyecek kadar agresif olup olmadığını size söyleyecektir. Instagram başkanı Adam Mosseri çarşamba günü yaptığı açıklamada, içerik oluşturucuların ve işletmelerin, gönderilerinin uygulamanın belirli bölümlerinde görünmesinin engellenip engellenmediğini görebileceklerini duyurdu.

Ayarlar menüsünde, hesap ve ardından hesap durumu bölümüne girildiğinde, profesyonel hesaplar artık gönderilerinden herhangi bir tanesinin onları takip etmeyen kullanıcılara önerilmesinin yasaklanıp yasaklanmadığını kontrol edebilecek. Önerilen paylaşımlar, Keşfet sayfası ve ana sayfa akışı gibi yerlerde görünür. Bu tür paylaşımlar, ana şirket Meta, TikTok’u geçmeye çalışırken platformun giderek daha merkezi bir parçası hâline geliyor. 2023’ün sonuna kadar Meta, kullanıcıların akışlarında gördüğü önerilen içerik miktarını iki kattan fazla artırmayı planlıyor.

Instagram gönderilerinin, Keşfet’te ve diğer yerlerde gösterilmeye uygun olması için topluluk yönergelerine ve önerilen içerikle ilgili kurallara uyması gerekiyor. Kullanıcılar, örneğin kavga gibi şiddeti tasvir eden içerikleri yayınlayabilir, ancak bunların diğer kullanıcılara önerilmesi engellenebilir. İçerik oluşturucular ve işletmeler, Instagram tarafından tavsiye için uygun olmadığı işaretlenen gönderilerle ilgili kararını düzenleyebilecek, silebilecek veya bu karara itiraz edebilecek.

Hesap durumu sayfasındaki güncellemeler, platformun belirli içerikleri engellediğinden şüphelenen içerik oluşturucularını muhtemelen sinirlendirecektir. Yeni özellik, en azından erişimde bir düşüş fark eden kişi ve şirketler için daha fazla netlik sağlayacak ve neden bu kadar çok kullanıcının önüne geçmediklerine dair bir açıklama sunacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER