Teknoloji

Instagram iPhone uygulamasına Canlı Etkinlikler desteği geliyor

instagram iphone

Geçtiğimiz yıl iOS 16 ile birlikte sunulan Canlı Etkinlikler özelliği pek çok uygulama tarafından destekleniyor. Yakında bu uygulamalar arasına Instagram iPhone uygulaması da katılacak. Canlı Etkinlikler sayesinde iPhone’ların kilit ekranlarında ya da iPhone 14 Pro modellerinin Dynamic Island’ında yararlı bilgileri görmek mümkün oluyor. Instagram da bu özellikten yararlanarak arka planda çalışırken gönderi veya hikaye yükleme sürecinin ne kadar ilerlediğini gösteriyor.

9to5Mac sitesinin haberine göre, Instagram yeni bir fotoğraf ya da video yüklerken işlemin ne kadar ilerlediğini kilit ekranında görmeyi sağlayacak. Böylelikle kullanıcılar yüklemenin tamamlanıp tamalanmadığını Instagram’ı yeniden açmadan kontrol edebilecek.

Instagram’ın Canlı Etkinlikler desteği hem kilit ekranında hem de Dynamic Island’da çalışıyor. Kullanıcılar burada yükleme sürecinin yanı sıra yüklenen içeriğin küçük bir ön izlemesini de görebiliyor.

Instagram iPhone uygulaması için Canlı Etkinlikler desteğini küçük bir grupla test ediyor

Ancak bu özellik şu an için az sayıda kullanıcıya açılmış gibi görünüyor. Instagram, Canlı Etkinlikler desteğini henüz resmi olarak duyurmuş değil. Dolayısıyla şirketin geniş kapsamlı dağıtım öncesinde bir test yaptığı söylenebilir. Instagram iPhone uygulamasını kullanan herkes yakında bu imkandan yararlanacağa benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER