Teknoloji

Instagram IGTV video bölümünü çok yakında duyurabilir

instagram algoritması

instagram igtvInstagram’ın yakında uzunluğu 60 dakikayı bulan videoları da yayınlamaya başlayabileceğine dair haberler kısa bir süre önce gündeme gelmişti. TechCrunch sitesinde yer alan habere göre, bu konuya ilişkin resmi duyuru çok yakında yapılabilir. Instagram IGTV adını vereceği özel bölümü bugün itibarıyla resmen açıklayabilir.

Söz konusu bölümün Instagram’ın Keşfet sekmesinin içine yerleştirileceği belirtilirken, ilk etapta sekmedeki videoların maksimum uzunluğunun 10 dakika olacağı ifade edildi. Daha önce yayınlanan haberlerde maksimum video uzunluğunun 60 dakika olabileceği öne sürülse de, Instagram tercihini daha kısa videolardan yana kullanmış gibi görünüyor. Sosyal ağın ilk etapta büyük yayıncılar ve TV kanalları yerine internet ünlülerin içeriklerine odaklanacağı da son detaylar arasında yer alıyor.

TechCrunch’ın haberine göre, şirket geçtiğimiz hafta popüler çevrimiçi içerik yaratıcılarıyla bir araya gelerek onları 10 dakikalık video içerikler hazırlamaları konusunda teşvik etmeye çalıştı. IGTV’nin tarzını ve standartlarını söz konusu grubun belirleyeceği belirtilirken, daha sonra IGTV’ye içerik sağlayacak kişilerin bu standartlar doğrultusunda davranacağı ifade edildi. Söz konusu plan, Instagram’ın yeni video açılımının hedefinde YouTube’un olduğu düşüncesini biraz daha kuvvetlendiriyor.

Instagram IGTV içinde sunulacak videoların içine başka sitelere giden bağlantılar da yerleştirilebileceği belirtildi. Bu sayede içerik sahipleri kendi internet sitelerine ya da mağazalarına da trafik çekebilecek. IGTV’nin Instagram’ın bugün düzenleyeceği etkinlikte duyurulabileceği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER