Teknoloji

Instagram Hikayelerine Spotify ve GoPro desteği geliyor

instagram spotify hikaye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram spotify hikayeInstagram bugün itibarıyla kullanıcılara birtakım yeni özellikler sunuyor. Bunların arasında Spotify ve GoPro gibi uygulamaların Hikaye entegrasyonları önde geliyor. Ayrıca ünlülere ve diğerlerine yüz filtreleri, yazı stilleri ve çıkartmalar oluşturmaya olanak sağlayan yeni kamera efektleri platformu bulunuyor.

Eğer Spotify ya da GoPro uygulamalarını kullanıyorsanız, ilgili butonlara tıklatarak içeriğinizi Instagram Hikayelerine gönderebilirsiniz. Daha sonra içeriği düzenleyip hikayenize ekleyebilir ya da bunu bir kişiye doğrudan mesaj olarak gönderebilirsiniz. Spotify entegrasyonu dinlediğiniz şarkıların, çalma listelerinin ya da albümleri çıkartma olarak paylaşmanıza izin veriyor. Ayrıca bu, Spotify’daki ilgili müzik parçasına bir bağlantı da veriyor. Instagram, yeni Hikayeler entegrasyonunun üçüncü taraf uygulamalara içeriklerini doğrudan Facebook Hikayeleri içinde paylaşma fırsatı vereceğini de söylüyor.

GoPro uygulamasında, Instagram’a paylaşmak aksiyon çekimlerinin doğrudan Hikayeler içine yüklenmesini sağlayacak. İçeriği hızlıca ortalayabilir, paylaşmak istediğiniz video parçasını kırpabilirsiniz. Instagram, diğer uygulamalardaki içerikleri Hikayeler içinde paylaşmak için uygulamayı Instagram hesabına bağlamanın gerekmediğinin altını çiziyor. Ayrıca çok yakında daha fazla uygulamanın Hikayeler’e paylaşım entegrasyonunu ekleyeceğini söylüyor.

Ayrıca Instagram, Facebook’un Kamera Efektleri Platformu’ndan yararlanarak Ariana Grande, Vogue ve NBA gibi kişi ve kuruluşlardan yeni artırılmış gerçeklik efektlerini ekliyor. Bunların arasında Kylie Jenner’ın favori rujunun rengini bir selfie fotoğrafta denemek ya da Jiff Pom’un uçuşan kalplerini eklemek de bulunuyor. Eğer yeni bir efekti bir kişinin hikayesinde görürseniz, onun üstüne tıklatarak siz de deneyebilirsiniz. Söz konusu efekt, kullanabileceğiniz efektler tepsisine eklenecektir.

Instagram Hikayeleri içinde GoPro entegrasyonu bugün içinde kullanıma sunuluyor. Spotify entegrasyonu da yarın faaliyete geçecek. Facebook Hikayeleri için Spotify desteği ise çok yakında sunulacak. Yeni üçüncü taraf kamera efektleri ilerleyen haftalarda gelecek, daha fazla iş ortağının duyurusu yapılacak.

İLGİLİ HABERLER