Teknoloji

Instagram hikaye çubuğunun ana sayfada sürekli ekranın üstünde görülmesini test ediyor

instagram

instagram hikayeSosyal ağların, büyük internet ve teknoloji şirketlerinin düzenli olarak yeni özellikleri test etmesi sıra dışı bir durum değil. Yeniliklerini öncelikli olarak kapalı veya açık biçimde küçük kullanıcı gruplarıyla test eden şirketler, buradan gelen geri bildirimler doğrultusunda yeni özelliklerini tüm kullanıcılarına sunma konusunda karar veriyor. Instagram hikaye özelliği konusunda böyle bir test gerçekleştiriyor gibi görünüyor.

The Verge sitesinin editörlerinden Chris Welch, Google Pixel 2 XL telefonunda Instagram uygulamasını açtığında ana akışta aşağıya inse bile hikayelerin sıralandığı çubuğun sayfanın en üstünde görülmeye devam ettiğini belirtti. Söz konusu yaklaşım, Instagram’ın hikaye özelliğini ön planda tutma konusunda daha ısrarcı bir yaklaşım içine girdiğini gösteriyor.

Instagram için hikaye özelliğinin performansının oldukça tatmin edici olduğu rahatlıkla söylenebilir. Platformu kullanan pek çok insan hem hikaye izliyor hem de kendi hikayelerini paylaşıyor. Özelliğin günlük kullanıcı sayısının 400 milyona ulaşması da bu durumu doğruluyor. Bu kadar popüler olan bir özelliği biraz daha öne çıkarma çabası ise en azından ilk bakışta gereksiz gibi görünüyor.

Instagram hikaye çubuğunun ana sayfada sürekli olarak ekranın üstünde gösterilmesinin test edildiğini doğruladı. Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, Instagram deneyimini geliştirmek için sürekli olarak yeni özelliklerin test edildiği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER