Teknoloji

Instagram Hikayesinde birden fazla fotoğraf ve videoyu aynı anda paylaşabilirsiniz

instagram android toplu hikaye paylaşımı

instagram android toplu hikaye paylaşımıInstagram Android uygulamasında Hikayeler için birtakım yeni özellikler duyurdu. Bunların arasında tek bir seferde birden fazla fotoğraf ve video yükleme de bulunuyor.

Daha önce Instagram hikayenize birkaç fotoğraf ya da video eklemek istediğinizde, her bir ortam dosyası için aynı işlemi tekrarlamanız gerekiyordu. Ancak şimdi, Android kullanıcıları ortam yükleme bölümüne gittiklerinde, ekranın sağ üst köşesinde yeni bir ikon görecekler. Buna tıklattıklarında ise telefonun galerisi açılacak ve buradan en fazla 10 fotoğraf ya da videoyu tek bir seferde paylaşmak için seçmek mümkün olacak.

İçerikleri seçtikten sonra bunların hepsinin bir arada nasıl göründüğünü de ön izleme sayesinde seyredebileceksiniz. Çıkartmalar, metin veya diğer görsel unsurları da her şeyi yüklemeden önce ekleyebilirsiniz.

Tek seferde birden fazla fotoğraf ve videoyu yüklemek oldukça kullanışlı ve çeşitli durumlarda da zamandan tasarruf etmeyi sağlayacaktır. Bazen çektiklerinizi, paylaşmak için en uygun zamanı bulmak adına bekletiyor olabilirsiniz. Örneğin, tatildeyken gün boyunca çekip internet bağlantısı bulamadığınız için anında paylaşamadığınız ortam dosyalarını, akşam internet bağlantısı bulduğunuzda tek seferde hikaye şeklinde paylaşabilirsiniz.

Bu güncellemenin yanı sıra, Instagram hikayeye paylaşım yapma işlevinde bir başka düzenleme yaptı. Bir fotoğraf ya da video paylaşırken, konum çıkartması çekimin yapıldığı konumun etrafındaki mekanları otomatik olarak öneriyor. Bu özellik hatırlamakta sıkıntı yaşayanlar için bir hayli kullanışlı olacaktır.

Yukarıda sözünü ettiğimiz güncellemeler Android kullanıcıları için yayınlandı. Önümüzdeki haftalarda iOS’e de gelmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER