Teknoloji

Instagram hesabınızdaki renklerin haritasını çıkarın

“2018’in en beğenilen fotoğrafları” temalı paylaşımlar, yılın son günlerinde Instagram‘da sıklıkla görülmeye başlamıştı. Geride kalan yerin Instagram’daki özetini çıkarmak isteyenler için en beğenilen fotoğrafları sergilemek dışında başka seçenekler de bulunuyor. Bu seçenekler arasında öne çıkanlardan birisi de “Year of Colour” oluyor. Year of Colour Instagram hesabının renk haritasını çıkararak bir mozaik oluşturuyor.

Londra’da yaşayan geliştirici Stef Lewandovski, uygulamayı boş zamanlarında eşi Emily Quinton‘dan aldığı ilhamla geliştirdiğini belirtti. Makelight isimli bir şirketin sahibi olan Quinton, insanların Instagram profillerini geliştirmelerine ve daha çok kişi tarafından takip edilmelerine yardım ediyor. The Verge‘e konuşan Lewandovski, tutarlı ve kaliteli görünen bir profile sahip kullanıcıların daha kolay takipçi kazanabildiğini belirtti.

Lewandovski, bu konuda bir veri görselleştirme aracının insanlara yardımcı olacağını düşünerek yola çıktığını dile getirdi. “Biraz yapay zekâ, biraz makine görüşü ve çok az büyük veri işlemesi. Bütün bu popüler kelime ve konseptleri, çok insani bir şeye uygulayabiliriz” şeklinde konuşan geliştirici, “İnternette nasıl görünüyorum?” sorusuna bir renk paletiyle yanıt vermeye çalıştığını ifade etti.

Bir web uygulaması olan Year of Colour’u kullanmak için yearofcolour.com sitesini ziyaret etmek ve Instagram hesabıyla giriş yapmak gerekiyor. Gizlilik bilgileri son derece görünür bir yerde gösterilen uygulamanın kullanıcılarının şifrelerini görmediği vurgulanıyor. Kullanıcılar uygulama ile sadece kendi profillerinin renk haritasını çıkarabiliyor. Bunun yapılabilmesi için de hesabın gizli olmaması gerekiyor.

Renk haritası oluşturulmadan önce kullanıcılardan belli bir zaman aralığı seçmeleri isteniyor. Zaman aralığının seçilmesinin ardından uygulama kullanıcıların en beğenilen Instagram paylaşımlarını gruplandırmaya başlıyor. En çok 100 fotoğraf üzerinde işlem yapan Year of Colour, her görseli altı ila dokuz renk arasına çekiyor. Ardından da boyutları rengin görseldeki yoğunluğuna ve beğeni sayısına göre değişen büyüklükte noktalardan oluşan bir desen oluşturuyor. Örneğin, en beğenilen fotoğrafınız bir gün batımı fotoğrafıysa uygulama en büyük noktanın turuncu olduğu bir harita çıkarıyor.

Instagram kullanıcıları Year of Colour ile çıkardıkları renk haritalarını farklı şekilde düzenlenmiş biçimde de görebiliyor. Bunun için gerekli araçlar, ekranın sağ üst köşesinde yer alıyor. Dileyenler renk haritalarının bastırılmış versiyonunu da sipariş edebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER