Teknoloji

Instagram hesabı ele geçirilenlere güvenlik kontrolüyle yardımcı olacak

instagram

Instagram, geçmişte hesabı ele geçirilmiş kullanıcılarının bir daha aynı şeyle karşılaşmasını engellemek için yeni bir özellik duyurdu. Kullanıcılar Instagram’a giriş yaparken hesapları için bir güvenlik kontrolü yapmayı isteyip istemedikleri sorulacak. Olumlu cevap verenler, çeşitli adımlardan oluşan bir kontrolden geçecek.

Giriş bilgilerinin paylaşıldığı diğer hesapların doğrulanması, giriş aktivitelerinin gözden geçirilmesi ve kurtarma için kullanılabilecek ekstra bilgiler sunmak söz konusu adımlar arasında yer alıyor.

Instagram’ın güvenliği kuvvetlendirmeye yönelik planları bunlarla sınırlı kalmıyor. Şirket WhatsApp üzerinden çift aşamalı doğrulama sistemi sunmaya hazırlanıyor. Instagram’da hâlihazırda SMS veya başka doğrulama uygulama uygulamaları üzerinden bu hizmet sunuluyor.

Instagram, kullanıcılardan direkt mesaj yoluyla şifre çalmaya çalışanların sayısında bir artışın olduğuna da dikkat çekti. Şirket kullanıcılarıyla sadece e-posta yoluyla iletişim kurduğunu hatırlatırken, kullanıcılara gelen e-postaların doğruluğunu ayarlar bölümündeki “Instagram’dan e-postalar” bölümü üzerinden kontrol edebiliyor.

İLGİLİ HABERLER