Manşetler

Instagram fotoğrafları hikaye ve Reels videolarına eklenecek çıkartmalara dönüştürmeyi test ediyor

instagram

Instagram, kullanıcıların kendi fotoğraflarından ve bazı durumlarda diğer kullanıcıların fotoğraflarından özel çıkartmalar oluşturmasına ve bunları Reels veya Hikayelere yerleştirmesine olanak tanıyan bir çıkartma oluşturma özelliğini test ediyor.

Meta son zamanlarda kullanıcı isteği doğrultusunda yapay zekâ tabanlı çıkartmalar üzerinde çalışıyor. Ancak bu yeni aracın daha basit bir şey olduğunu belirtmek gerekiyor. Burada yalnızca bir fotoğraftaki ana unsur seçiliyor ve arka plan kaldırılıyor, ardından da diğer içeriğin üzerine yerleştirilebilecek bir çıkartma oluşturuluyor.

Instagram’ın tepe yöneticisi Adam Mosseri, yayın kanalında paylaştığı videoda bu özelliğin nasıl çalıştığına dair kısa bir gösterim yaptı. Bu video, kullanıcıların telefonlarına kayıtlı fotoğrafların yanı sıra platformda gördükleri uygun görsellerden de çıkartma yapabileceklerini gösteriyor. Mosseri konu hakkında daha fazla ayrıntı paylaşmasa da, kullanıcıların fotoğraflarını etiketlenebilir hâle getirebileceklerini dile getirdi.

Instagram yorumlarda anket yapma özelliğini test ediyor

Bu özelliğin henüz test aşamasında olduğunu ve küçük bir kullancı grubuna açıldığını belirtmekte fayda var. Dolayısıyla özelliğin nasıl işlediği konusundaki detaylar için beklemek gerekiyor. Instagram kısa süre önce de yorumlarda anket özelliğini test etmeye başlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER