Teknoloji

Instagram Favoriler ile akışınızdaki karmaşaya düzen getirebilir

instagram reels

Instagram’da en yakın arkadaşlarınızın paylaşımlarını daha zahmetsiz biçimde görmek istiyorsanız, çok az önemsediğiniz paylaşımlar arasında gezinmeden ve kaybolma tehlikesi yaşamadan bunu yapabilirsiniz. Instagram, kullanıcıların en çok şikayet ettiği; zaman akışı içinde kaybolup gitme sorununa çözüm olacak bir özellik olan “Favoriler” üzerinde çalışıyor.

Şu anda test aşamasında olan Favoriler özelliği ilk olarak bu yeni özellik hakkında Twitter’da bilgi paylaşımında bulunan Alessandro Paluzzi adlı mobil geliştirici tarafından paylaşıldı. Favoriler sizin için en önemli Instagram hesaplarını kategorilendirmenize izin veriyor. Böylelikle arkadaşlarınızın veya yakından takip ettiğiniz yapımcıların paylaşımları akışın daha üst sıralarında görünür.

Bu özellik size tanıdık geliyorsa, bunun nedeni Instagram’ın 2017’de farklı bir Favoriler özelliğini test etmesidir. O özellik kapsamında, örneğin düğün fotoğrafınızı tüm takipçilerinizle değil, yalnızca belirlediğiniz favorileri kişilerinizle veya hesaplarınızla paylaşabiliyordunuz.

Ne var ki, Favoriler’in 2021 versiyonu, Instagram’a hangi hesapların sizin için en önemli olduğunu belirterek size akışınızın üzerinde daha fazla kontrol vermekle ilgilidir. Sonuçta, hesabınızda bir sürü farklı marka ve içerik oluşturucuyu takip edebilirsiniz, ancak içeriklerine mutlaka en yakın arkadaşlarınız ve ailenizle aynı düzeyde öncelik vermeniz gerekmiyor.

Şu anda Instagram, algoritmasıyla ilgili olarak yayınladığı Haziran 2021 tarihli blog yazısına göre, takip ettiğiniz kişilerden gelen en son ve paylaşılan gönderilerin yanı sıra bir gönderiyle etkileşim kurma olasılığınız gibi diğer işaretlere göre akışınızın sıralamasını belirliyor. Gördüğünüz birçok gönderiyi beğenecek olsanız da, aslında bunlar aradığınız içerik olmayabilir. Bu durumda Instagram’a akışınızda gerçekten görmek istediğiniz şeyle ilgili tüm yanlış sinyalleri gönderiyor olabilirsiniz.

Bu Favoriler özelliğinin resmi bir özellik olup olmayacağı veya daha geniş bir alana yayılmadan önce değişip değişmeyeceği şu an için belli değil. Bu arada, bu özelliği hesap menünüzde, hikayelerinizi kimlerle paylaştığınızı kontrol etmenizi sağlayan “Yakın Arkadaşlar”ın hemen altında görebilirsiniz. Bu özellik, Hikayelerinizi kimlerin paylaştığını kontrol etmenizi sağlar.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER