Teknoloji

Instagram’dan etkin kişilerin paylaşımlarına yönelik sıkı kontrol

instagram koyu mod android reklamları

Instagram etkin kişilerin markalı paylaşımlarına ve pazarladıkları ürünlere göz açtırmıyor. Şirket bugün yaptığı bir açıklamayla, elektronik sigara, tütün ve silah reklamı yapan markalı paylaşımların her zaman yasak olmasına rağmen, bu kuralları bundan böyle daha sıkı şekilde uygulayacağını açıkladı.

Aynı zamanda alkol ve diyet ürünleri gibi diğer ürünlerin tanıtımına yönelik özel kısıtlamalar da getiriliyor. Bu durumlarda şirket, yapımcılara paylaşımlarını kimlerin göreceğini belirleme, yaşa bağlı olarak erişimi kısıtlama imkanı tanıyacak. Bu özellikten bu ay başında, şirketin yeni kullanıcılardan doğum tarihlerini girmelerini isteyeceğini söylediği zaman söz edilmişti.

Bu haberlerin yanı sıra, şirket Facebook’un Brand Collabs Manager adlı aracını, yani marka ortaklıkları yöneticisi adlı aracını belirli bir Instagram yapımcı grubuna açıyor. Böylelikle yapımcılar detayları ve etkileşim rakamlarını markalarla paylaşabilecekler ve kitleleriyle uygun düşecek marka iş ortaklarını bulacaklar.

Söz konusu aracın açılması Instagram’da etkin kişi sisteminin çalışmasını büyük oranda değiştirilebilir. Şimdiye kadar birçok etkin kişi ölçümlerinin ekran görüntülerini iş ortaklarına gönderiyor ya da hesaplarına üçüncü taraf uygulama erişimi sağlıyorlardı. Bu sayede markalar istatistikleri kontrol edebiliyordu. Şimdiyse bu programda yer alan yapımcılar Facebook’un kendi aracı içinden yeni fırsatlar oluşturma, iş ortaklıklarını yönetme ve istatistikleri otomatik olarak markalarla paylaşma gibi işleri yerine getirebilecekler.

İnsanlar Instagram’ın bu tür bir adımı atmasını, paylaşımlarda beğeni sayısını gizlemeye başladığı zamanda bekliyordu. Beğeni sayısı markalar için katılımı ve etkileşimi ölçmek açısından en kullanışlı araçtı. Şimdi Brands Collabs Manager uygulamasının havuzu genişlerse, Instagram Facebook’un kendi uygulamalarını kullanarak etkin kişi alanıyla ilgili her bilgiye erişim imkanına sahip olabilecek.

Etkin kişi alanı herkesin bildiği gibi kendi kendine işleyen bir mekanizmaya sahip. Bu durum yapımcıların para kazanmaya çalışırken garip satış kampanyalarına ve diğer sorgulanabilir yollara başvurmasına neden olabiliyor. Instagram şimdiye kadar bunlara pek karışmıyordu ve ekosistemin kendi ortamı dışında da yaşadığını söylüyordu. Şimdiyse şirket, etkin kişilerin yaptıklarını daha resmi şekilde tanımaya başlarsa, o hâlde paylaşımlarından da daha fazla şekilde sorumlu olacaktır. Bu nedenle markalı paylaşımlarla ilgili kurallarını daha belirgin hâle getiriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER