Teknoloji

Instagram kullanıcıları etiketlendikleri hikayeleri kendileri de paylaşabilecek

instagramInstagram bundan kısa bir süre önce kullanıcılarının hikayelerde birden çok fotoğraf ve video paylaşmasını mümkün kılmıştı. Hikaye bölümünü geliştirmek için çalışmalarını sürdüren şirket, yeni bir özelliği daha kullanıma sunuyor.

Sosyal ağın kullanıcıları, şimdiye kadar etiketlendikleri hikayeleri tekrar paylaşmak için o hikayenin ekran görüntüsünü almak zorundaydı. Ancak geliştirilen yeni özellik sayesinde kullanıcılar, kendilerinden bahsedilen hikayeleri birkaç dokunuşla kendilerine ait bir hikaye olarak paylaşabilecek. Böylelikle insanların kendilerini seven arkadaşlarını göz önüne çıkarmaları kolaylaşıyor.

Arkadaşların hikayeleri yeniden paylaşıma uygun hâle getirilirken bir çıkartmaya dönüşüyor. Kullanıcılar bu çıkartmanın boyutları üzerinde oynama yapabiliyor. Ancak bunun için bazı kısıtlamalar da uygulanıyor. Profili kısıtlı kullanıcıların hikayelerini yeniden paylaşmak mümkün oluyor.

Instagram kullanıcılarının yeniden paylaştıkları hikayelerde de hikayenin orijinal sahibi etiketleniyor. Yeni özelliğin kısa süre içinde Instagram’ın tamamına ulaştırılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER