Teknoloji

Instagram etiket takip etme özelliğinin testlerini gerçekleştiriyor

instagram etiketEtiketler sosyal medyada güncel olayları izlemek için en etkin araçlar arasında yer alıyor. Etiketler sayesinde takip edilen hesaplara bağlı kalmadan nelerin olup bittiğinden haberdar olmak mümkün hâle geliyor. Etiketlerin faydasının sadece güncel olaylarla sınırlı olmadığını, genel ilgi alanlarına dair paylaşımların da etiketler sayesinde daha kolay görülebildiğini belirtmek gerekiyor. Instagram etiket takip etme özelliğiyle kullanıcılarına daha fazla fotoğraf ve video göstermek için çalışıyor.

Söz konusu özelliğin testleri hâli hazırda devam ediyor. Instagram’ın test grubuna dahil ettiği kullanıcılar tarafından paylaşılan ekran görüntülerinde, takip edilen etiketlerin altında kullanıcılara popüler ve güncel paylaşımların gösterildiği görülüyor.

Instagram şimdilik etiket takibi özelliği ve testler konusunda sessiz kalmayı tercih ediyor. Dolayısıyla kaç kişinin bu özelliğe eriştiği ve özelliğin genel kullanıma açılıp açılmayacağı belirsizliğini koruyor. Sosyal ağ sıklıkla yeni özellikleri test etse de, bu özelliklerin hepsini genel kullanıma sunmuyor.

Instagram etiket takip etme özelliğiyle yeni kullanıcılarına yardımcı olabilir

Instagram etiket takip etme imkânı ile özellikle yeni kullanıcılarına ciddi anlamda yardımcı olabilir. Sosyal ağa yeni katılan kullanıcıların ana sayfaları ilk başlarda biraz tenha olabiliyor. Takip edilen kişi sayısını yavaş yavaş artırırken, etiket takip etmek yeni kullanıcıların Instagram’a alışmasını kolaylaştırabilir ve hızlandırabilir.

İLGİLİ HABERLER