Manşetler

Instagram en yeni paylaşımları kaynakta daha fazla öne çıkaracak

instagram algoritması

Instagram, algoritmasını güncellediğini ve bundan böyle daha yeni paylaşımların kaynak sayfasında ilk sıralarda daha fazla şekilde görüntüleneceğini duyurdu. Şirketin belirttiğine göre, kullanıcıların kaynak sayfalarının daha taze içeriklerle dolu olması hedefleniyor, bunun için daha fazla yeni fotoğraf gösterilecek. Bu arada algoritma tabanlı kaynak sıralamasıyla da denge gözetilecek, böylelikle önemsenen kişi veya hesapların önemli paylaşımları da kaçırılmayacak.

Instagram 2016 yılında algoritma tabanlı sıralamaya sahip yeni bir kaynak sayfası içerik sıralamasına geçmişti. Bu algoritma güncellemesi kullanıcılar arasında fazlasıyla tartışılmıştı. Sosyal ağ, geçen yılın sonlarında ise tavsiye edilen içerikleri de kaynak içinde göstermeye başlamıştı.

Güncellenen algoritmanın yanı sıra, Instagram kullanıcılara kaynak sayfasını istedikleri zaman yenilemelerini sağlayacak “Yeni Paylaşımlar” düğmesini de test ediyor. Bu düğme, yenilemenin otomatik olarak yapıldığı ve kullanıcıları herhangi bir uyarı olmadan sayfanın en tepesine atan mevcut sistemin yerini alabilir.

Aslında belki Instagram, kullanıcıları tüm paylaşımları, zaman sıralamasına göre dizme imkanı tanısa, tüm bu sorunlar ilk elden çözülebilir. Ancak şirket bunu pek yapacak gibi görünmüyor. Yine de, kullanıcıların sesini dinleyip onların ihtiyaçlarına göre denge bulmaya çalışması da dikkate değer sayılır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER