Teknoloji

Instagram ebeveyn portalıyla anne-babalara rehberlik yapacak

instagram algoritması

Instagram, Well Being adını taşıyan sitesinde ebeveynlere yönelik yeni bir portal açtı. Ebeveynlere platformu kullanma konusunda rehberlik edecek olan portal, onlara çocuklarıyla konuşmalarında da yardım sağlayacak.

Yeni portalla ebeveynlere gizlilik ayarlarını ve içerik kontrollerini nasıl sağlayacakları gösterilecek. Hesabı herkese açık hâle getirmek ya da özel kılmak, istenmeyen hesapları engellemek gibi konularda yapılması gerekenler de bu portalda anlatılacak.

Söz konusu özelliklerin hepsinin eski olduğu gerçek. Ancak ebeveynlerin ve çocukların bu özelliklerin varlığından haberdar olmamış olmaları da ihtimal dahilinde yer alıyor. Uygulama içinde gizlilik ayarları sayfasını bulup gitmenin çok kolay bir süreç olmadığını unutmamak gerekiyor. Söz konusu portalda, ebeveynlerin çocuklarına örnek olarak gösterebilecekleri başka Instagram hesaplarına ve platform üzerinden sohbet başlatmaya yönelik ipuçlarına da yer verilecek.

Instagram ebeveyn portalı şu an için çok düzenli görünmüyor. Ancak anlatılacakların bir süredir var olan özellikler olduğunu düşününce şirketin ebeveynlerin çevrimiçi dünyada yolunu bulmasına yardımcı olma çabası anlam kazanıyor. Instagram’ın gençler nezdindeki popülaritesi göz önüne alınınca ebeveynlerin platformun işleyişini kavraması biraz daha önemli hâle geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER