Teknoloji

Instagram DM kutusunu istenmeyen mesajlardan korumak için güvenliği artırıyor

instagram blend

Instagram DM kutusunun istenmeyen mesajlarla dolmasını engellemek adına yeni adımlar atıyor. DM politikalarını sıkılaştıran sosyal ağ, artık takip etmediğiniz kişilerin size sadece bir mesaj göndermesine izin veriyor. Daha fazla mesaj gönderilebilmesi için alıcının mesaj isteğini kabule etmesi gerekiyor. DM taleplerinin artık sadece yazılı mesajlarla sınırlandırıldığını da belirtmek gerekiyor. Artık takip etmediğiniz kişiler size fotoğraf, video veya ses kaydı gönderemeyecek.

Instagram yeni DM kısıtlamalarını test etmeye haziran ayının sonlarında başlamıştı. Şirketin elinde istenmeyen mesajlarla mücadele için “Gizlenmiş Kelimeler” gibi araçlar zaten mevcuttu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar hoşlanmadıkları veya tartışmalı kelimeleri ve emojileri engelleyebiliyor. Artık istenmeyen mesajlar ve dolandırıcılık çabalarına karşı da DM kutusu filtrelerle korunabilecek.

Instagram bu hamleyi özellikle kadınlar için yapılmış bir güvenlik hamlesi olarak tanımlıyor. Şirket tarafından TechCrunch sitesine gönderilen açıklamaya göre, kadınlar sık sık DM yoluyla çıplak taciz mesajları alıyor. Takip edilmeyen kişilerden fotoğraf gönderilmesinin engellenmesi sayesinde bu durum pratikte ortadan kalkmış oluyor.

Instagram DM değişiklikleriyle 13-18 yaş arası gençleri korumayı amaçlıyor

Instagram DM kutusunun emniyetini artıracak yeni politikalarıyla özellikle 13-18 yaş arası gençleri koruma konusunda yeterince çaba sarfetmediği yönündeki eleştirilere de karşılık vermiş oluyor. ABD’de gençlerin sosyal medya kullanımıyla ilgili tartışmalar hâlâ devam ediyor. Senatoya kısa süre önce sunulan bir teklif, 13-18 yaş arasındaki gençlerin sosyal medya kullanımının ebeveyn onayına sunulmasını öneriyor. ABD’nin Arkansas eyaletinde ise sosyal ağlara girişte yaş doğrulaması zorunlu hâle gelmiş durumda.

İLGİLİ HABERLER