Teknoloji

Instagram DM ile alışveriş deneyimini geliştiriyor

instagram dm

Instagram DM üzerinden alışveriş deneyimini geliştiriyor. Artık ABD’de yaşayan kullanıcılar Instagram mesajları üzerinden satın aldıkları ürünler için ödeme yapabilecek. Buna ek olarak, aynı mesaj ekranı üzerinden ürünler hakkında satıcıya soru sorulabilecek ve kargo takip edilebilecek.

Instagram’daki pek çok küçük işletme DM’ler üzerinden ürünler için gelen soruları yanıtlıyor, ödemeleri organize ediyor ve müşteri desteği sunuyor. Mesajlar üzerinden ödeme alma imkanı, Instagram’da işletme hesabına sahip olan ve koşulları karşılayan satıcılara verilecek.

Doğrudan mesajlar üzerinden ödeme alınabilmesi, satıcıları başka uygulamalar üzerinden fatura göndermekten kurtarıyor. Bunun yanında müşteri hizmeti ve kargo takibi özelliklerinin sunulması, Instagram’ı alışveriş yapanların her şeyi tek bir yerden gerçekleştirebileceği bir platforma dönüştürüyor.

Instagram’ın son birkaç yıldır çok büyük bir alışveriş platformuna dönüştüğü söylenebilir. Pek çok küçük işletme görünürlük, pazarlama ve satış konusunda Instagram’ı yoğun şekilde kullanıyor. Alışverişi uygulama içi deneyimin önemli parçalarından biri hâline getiren şirket; Alışveriş sekmesini ana navigasyon çubuğuna yerleştirmiş ve ürün etiketleme özelliğini tüm kullanıcılarına açmıştı. Instagram Reels videolarına da e-ticaret özellikleri eklemişti.

Instagram DM üzerinden alışveriş deneyimini geliştirerek çatı şirketi Meta’nın genel hedeflerine uygun bir adım atıyor. Meta’nın gelir artırma yollarını aradığı, şirketi zor zamanların beklediğinin açıklandığı bir mesajda açıkça belirtilmişti.

İLGİLİ HABERLER