Teknoloji

Instagram diyet ürünleri ve estetik uygulamaların tanıtımına sınırlama getiriyor

instagram khloe kardashian

Instagram 18 yaşından küçük kişilerin kilo verme ürünleri veya estetik ameliyat türlerinin reklamlarını yapan paylaşımları görmelerine kısıtlama getirecek. Şirket yeni politikasıyla Instagram’daki popüler hesapların etrafında giderek büyüyen ve bir o kadar da tartışma yaratan pazarlama yöntemlerine karşı önlem almış olacak.

Bazı durumlarda paylaşımlar tamamen kaldırılabilecek. Instagram yaş kısıtlamasını paylaşımda satın almaya teşvik edecek bir unsur gördüğünde ya da sergilenen ürün için bir fiyat verildiğinde uygulayacak. Şirket, bir paylaşımın belirli bir diyet veya kilo verme ürünü hakkında mucizevi bir iddiada bulunması ya da indirim kodu gibi belirli bir ticari faydayla bağlantılı olması durumunda ise onu tamamen kaldıracak.

Instagram’dan gelen açıklamaya göre, şirketin reklam yönergeleri ve politikaları bu tür ürünlerin tanıtımına asla izin vermiyor. Ancak son zamanlarda kanaat önderlerinin ve ünlülerin hesaplarının büyümesi bu tarz tanıtıcı faaliyetlerin artmasını sağladı. Söz konusu politika hem Instagram hem de Facebook için geçerli durumda.

Güncellenen politika Instagram’ın bu platformu herkes için olumlu bir alan hâline getirme ve insanların sosyal medyanın sonuçları nedeniyle hissedebileceği baskıyı azaltma amaçlarının bir sonucunu ortaya koyduğunu söylüyor Instagram’ın kamuoyu politika yöneticisi Emma Collins.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

#ad using @fittea before my shoots is my favorite ??

Kylie ? (@kyliejenner)'in paylaştığı bir gönderi ()

Yurt dışına baktığımızda Kim ve Khloe Kardashian, Kylie Jenner gibi ünlülerin bu tür tanıtımlarla ilgili tepkiler gördüğününe tanık oluyoruz. Hatta bazen ünlülerden de tepkiler geliyor. Örneğin, aktris Jameela Jamil’in gençler için zararlı olan ve çoğu zaman işe yaramayan ürünlerin Instagram üzerinden satışına yardımcı olan ünlü hesaplarıyla ilgili olarak Kasım 2018’de bir tweet atmış ve konuya daha fazla dikkat çekmişti. Jamil Instagram ve diğer uzmanlarla da birlikte çalışarak değişikliklerin platforma getirilmesine katkıda bulundu.

https://twitter.com/jameelajamil/status/1067581908949721088

Jamil, “Gençliğimin çoğunda bir yeme bozukluğu ile mücadele eden biri olarak, diyet / detoks endüstrisinin sapkın tarafının tehlikelerini kişisel olarak tanıdım ve yaşadım.” dedi. “Kuruluşundan bu yana savunma hareketimizin odak noktası, ‘I Weigh’ için gurur verici bir gün ve takip ettikleri ünlülerden ve etkileyicilerden saygı ve korumayı hak eden neslimiz için bir umut günü.”

Instagram yeni reklam ve tanıtım politikasının ihtiyaçlardan evrildiğini söylüyor

Instagram, yeni politikasını tam da sosyal medyanın insanların belirli bir şekilde görünmesi veya davranması için baskı oluşturup oluşturmadığına yönelik tartışmaların ortasında uygulamaya koymayı tercih etti.

Şirket yeni politikayı ihlâl ettiği düşünülen endişelendirici paylaşımlar veya durumlarla ilgili olarak bilgi verilmesini de insanlardan istiyor. Instagram’ın konuyla ilgili basın bülteninde de, yeni politikanın ihtiyaçlardan evrildiğini, ancak bunun insanları Instagram’da korumak için olumlu bir adım olduğuna inandıklarını dile getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER