Teknoloji

Instagram’dan çocukları korumak için yeni önlem

instagram

Instagram, sosyal medya üzerinden çocukları rahatsız edenleri engellemek için yeni önlemler aldı. Bu önlemlerin en çarpıcısı ise Instagram’ın mesajlaşma özelliğini ilgilendiriyor. Instagram’da yetişkinler artık kendilerini takip etmeyen 18 yaş altındaki kullanıcılara mesaj gönderemeyecek.

Bu kısıtlama, kullanıcıların uygulamaya girdiği yaş bilgisi ve insanların yaşlarını tahmin eden makine öğrenmesi teknolojisinin birleştirilmesiyle hayata geçecek. Bu önlemin başarılı olması için Instagram’ın makine öğrenme teknolojisinin iyi çalışması da büyük önem taşıyor.

Buna ek olarak, çocuklara da yetişkinlerden fazlasıyla takip ve mesaj talebi almaları durumunda güvenlik bildirimleri gösterilecek. Burada çocuklara ilgili kişiyi doğrudan engelleme, kısıtlama uygulama, şikayet etme veya muhabbeti kısa kesme gibi seçenekler de sunulacak. Söz konusu bildirimler bazı ülkelerde mart ayı bitmeden kullanıma sunulacak. Diğer ülkelerde ise biraz daha beklemek gerekiyor.

Instagram’da yetişkinlerin çocukları bulması da biraz daha zorlaşacak. Çocuk hesapları Reels ve Keşfet ile önerilerden çıkarılacak. Sosyal ağ, çocukları rahatsız ettiği düşünülen kullanıcıların çocukların paylaşımlarındaki yorumları da gizleyecek. Instagram daha önce de çocuklara hesaplarını gizli yapma çağrısında bulunmuş ve Ebeveyn Rehberi’ni de yeni araçlarla güncellemişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER