Teknoloji

Instagram ceza politikalarında değişikliğe hazırlanıyor

instagram yeniden paylaşım

Instagram kısa süre önce ABD’deki bazı öne çıkan aşırı sağcı kişilerin hesaplarını kapatmış ve hesapların kapatılması konusunda yeni bir politika üzerinde çalıştığını doğrulamıştı. Şirket tarafından Engadget sitesine yapılan açıklamaya göre, bu yeni kurallar çok yakında yürürlüğe girecek.

Instagram’ın mevcut politikasında, bir hesap kapatılmadan önce bir kişiye belli bir oranda kural ihlâlinde bulunma imkânı tanınıyor. Ancak şirkete göre, bu durum çok sık paylaşım yapan kullanıcılar için ekstra bir müsamaha gösterilmesine neden oluyor. Kısacası daha çok paylaşım yapan bir hesabın daha çok kural ihlâli yapılmasına izin veriliyor. Bunun neden problemli bir duruma yol açtığını anlamak da çok zor olmuyor.

Şirket, bu problemli durumu ortadan kaldırmak için kolları sıvamış durumda. Instagram’dan yapılan açıklamaya göre, yeni dönemde hesaplar belirli olmayan bir süre zarfı içinde belirli olmayan bir sayıda ihlâl yaptıklarında bile kapatılabilecek. Kullanıcıların paylaşım yoğunluğu da Instagram’ın değerlendirmesinde etkili olmayacak. Şirket hâlâ hesap kapatmadan önce yapacağı uyarı sayıları konusunda kesin bir bilgi vermiyor. Bu tavrın gerekçesi olarak ise kötü niyetli aktörlerin sistemi suistimalinin engellenmesi gösteriliyor.

Instagram, kullanıcıların kaldırılan paylaşımlarına yönelik itirazlarını uygulama içinden yapmasına da izin verecek. Bütün bu değişikliklerle platformunu daha emniyetli bir hâle getirmeyi hedefleyen şirket, başına üşüşen kötü niyetli çevreleri de uzaklaştırmayı amaçlıyor.

İLGİLİ HABERLER