Teknoloji

Instagram canlı yayın videoları IGTV’ye kaydedilebilecek

instagram canlı yayın

Instagram canlı yayınları karantina döneminin en popüler platformlarından birine dönüşmüş durumda. Pek çok ünlü isim ve marka, kitleleriyle bağlarını koparmamak adına Instagram’da düzenli olarak canlı yayın yapıyor.

Instagram’ın canlı yayın özelliğinin en önemli eksiği; Hikayeler üzerinde saklananan yayınların 24 saatin sonunda otomatik olarak silinmesiydi. Bu durum, yayınlara daha sonra ulaşmayı oldukça zorlaştırıyordu. Ancak artık Instagram’daki canlı yayın videolarını Instagram’ın uzun video platformu IGTV’de bulmak mümkün olacak.

Bu güncelleme sayesinde Instagram’daki renkli ve keyifli canlı yayınlar bir günden daha uzun bir süreden sonra da izlenebilecek. Yayın sahipleri diledikleri takdirde yayın videosunu yine cihazlarına indirebilecek ve başka bir platform üzerinde paylaşabilecek.

Instagram canlı yayınlarının IGTV’ye kaydedilebilmesinin sürpriz bir özellik olmadığını söylemek gerekiyor. Instagram’ın da sahibi olan Facebook tarafından mart ayının sonlarında yapılan açıklamada, şirketin çatısı altındaki platformların canlı yayın özelliklerinin geliştirileceği belirtilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER