Teknoloji

Instagram canlı yayınlarınızı bundan böyle saklayabilirsiniz

instagram canlı yayın

instagram canlı yayınInstagram geçen yılın sonlarından itibaren canlı video yayını özelliğini sunmaya başlamış, geçtiğimiz haftalarda Türkiye’deki kullanıcıların da canlı yayın yapmalarına izin vermişti. Tek seferlik, tekrarı olmayan bu canlı yayınların önemli bir eksikliği vardı, o da canlı yayınlar bittiğinde bunların kaydedilemiyor olmasıydı. Belki takipçilerin tekrar izlemesi Instagram canlı yayın konseptine aykırı olabilir, ancak en azından yayını gerçekleştirenlere bir kayıt alma imkanı vermek güzel olurdu. Neyse ki, Instagram bu imkanı uygulamaya ekliyor.

Bu adım Instagram Live servisini ana şirket Facebook’un Live Twitter’ın Periscope canlı yayın servislerine biraz daha yaklaştırıyor. Bu iki servis de kullanıcılara videolarını kaydetme imkanı veriyordu. Instagram Live çıktığında, Instagram’ın ürün şefi Kevin Weil, kaydetme özelliğinin olmamasını savunmuş, bunun insanların üstündeki videonun sonsuza dek saklanabileceği baskısını ortadan kaldıracağını öne sürmüştü.

Bu arada, her ne kadar canlı yayın videolarını kaydetme imkanı gelmiş olsa da, canlı yayın videolarının tekrarını izlemek hâlâ mümkün değil. Bu da yayınlarının sürekli çevrim içi kalacağını düşünen kullanıcılar için rahatlatıcı bir unsur olacaktır.

Instagram canlı yayın videolarını kaydetme özelliği uygulamanın 10.12 numaralı versiyonuyla birlikte geliyor. Bu sürümü iOS App Store veya Google Play’den indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER